Netflix voegt Nederlandse films aan aanbod toe

19 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Eind deze zomer of het begin van de herfst moet video-on-demand dienst Netflix in Nederland verschijnen maar er is nog veel onduidelijk. Zo is de prijs van 7,99 euro per maand nog niet bevestigd, is er geen exacte lanceerdatum bekendgemaakt en weten we niet welke content er exact beschikbaar gesteld wordt.

Dat Netflix druk bezig is met het klaarstomen van de dienst voor Nederlandse gebruikers is inmiddels wel duidelijk. Diverse Nederlandse Netflix-gebruikers die over een Amerikaanse account beschikken hebben namelijk de afgelopen dagen steeds meer Nederlandse content zien verschijnen. Films als Alles is Liefde en Sonny Boy zijn aan het assortiment van de dienst toegevoegd wat betekent dat Netflix al afspraken heeft lopen met verschillende distributeurs.

Mocht je de moeite niet willen nemen om het aanbod van Netflix te bekijken middels een Amerikaans account en een vpn-verbinding dan is het dus nog even geduld hebben. De verwachting is dat het bedrijf volgende maand bekendmaakt wat we allemaal kunnen verwachten, wanneer we het kunnen verwachten en wat er per maand door gebruikers betaald moet worden.

Nu Netflix naar Nederland komt bereiden ook andere Nederlandse contentproviders zich voor op een nieuwe manier van tv-kijken. Zo is RTL bezig met de ontwikkeling van een platform waarmee gebruikers ook voor een vast bedrag per maand toegang kunnen krijgen tot films, series en andere content. RTL zegt zich echter met name te richten op content van Nederlandse bodem.

Via: Tweakers

Reacties (0)