‘Netflix start strijd tegen mensen die inloggegevens delen’

12 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
50m2-netflix

Het lijkt erop dat Netflix de strijd aangaat met mensen die inloggegevens en dus accounts delen. Je krijgt wel een gratis proefperiode.

Netflix-ceo Reed Hastings heeft altijd geroepen dat hij het niet erg vindt dat mensen accounts delen op zijn videostreamingdienst. Want uit ervaring blijkt dat die mensen uiteindelijk zelf ook een abonnement nemen op de dienst. Het mag niet volgens de eigen regels van het bedrijf, maar vroeg of laat gaan mensen wel overstag.

Netflix onderneemt mogelijk stappen

Echter, nu lijkt het erop dat Netflix toch stappen onderneemt tegen mensen die accounts delen. De afgelopen dagen zijn er berichten op social media verschenen waaruit op te maken is dat sommige accountdelers een melding van de dienst krijgen waarin staat dat het eigenlijk wel eens tijd wordt voor een eigen abonnement.

Mocht je de eigenaar van het account zijn, dan krijg je een verificatiecode opgestuurd. Dat code komt via de mail binnen, dus hopelijk ben je dan de enige die toegang heeft tot dat account. Ben je niet de eigenaar, dan is de dienst bereid je een proefperiode van dertig dagen te geven. Maar daarna moet je toch echt zelf gaan betalen.

Advertentie

Dat is natuurlijk een beetje vervelend voor iedereen die nu accounts deelt. Want vaak wordt er een regeling opgesteld dat iedereen een beetje meebetaalt aan zo’n abonnement, waardoor iedereen kan profiteren van een veel lager tarief. 13,99 euro delen door vier profielen is een stuk aantrekkelijker dan zelf die 14 euro maandelijks ophoesten.

Vooralsnog is niet duidelijk in welke mate deze berichten bij accountdelers verschijnen. Het kan zijn dat het om een test gaat in een select groepje landen, maar het kan ook zijn dat de dienst dus wereldwijd de strijd aangaat met mensen die eigenlijk niet de volle mep betalen voor hun bingewatching.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)