Netflix pakt tien procent van internetverkeer Telenet

22 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

De Belgische internetprovider Telenet heeft aangegeven dat Netflix in het eerste weekend tien procent van het internetverkeer in beslag nam. Dat is naar verwachting, geeft de provider aan.

Netflix wil geen cijfers vrijgeven.

Netflix

Sinds afgelopen vrijdag is de streamingdienst Netflix beschikbaar in België, ruim een jaar nadat de dienst ook in Nederland verkrijgbaar is. De Belgische internetprovider Telenet heeft aangegeven dat tot wel tien procent van het internetverkeer afgelopen weekend naar Netflix ging. Maar, zo geeft de ceo van Telenet aan, dat was geheel volgens verwachting. Netflix biedt z’n service immers dertig dagen gratis aan en blijkbaar hebben veel Belgen van dat aanbod gebruik gemaakt. Toch is Netflix nog niet de grootste internetverbruiker; welke dat wel is, wil de provider niet zeggen.

Ondertussen is Telenet begonnen aan het project De Grote Netwerf. Met dit project wil de kabelaar de internetverbindingen in België versterken, mede voor diensten zoals Netflix. Voor dit project heeft Telenet 500 miljoen euro aan de kant gezet.

Advertentie

Ander aanbod

Sinds afgelopen vrijdag is Netflix dan eindelijk verkrijgbaar in België. Om van Netflix gebruik te kunnen maken, dien je een abonnement van minstens 7,99 euro af te sluiten bij de streamingdienst. Belgische gebruikers van Netflix krijgen net als de Nederlandse gebruikers zowel nationale als internationale films, series en documentaires voorgeschoteld. Het lijkt er echter op dat het aanbod iets anders is dan in Nederland. Zo is bijvoorbeeld in België The Big Bang Theorie wel beschikbaar. Daarnaast wordt ook content van de Vlaamse omroep VRT aangeboden.

Inmiddels telt Netflix zo’n slordige vijftig miljoen gebruikers en de verwachting is dat de dienst dit kwartaal nog groeit tot 53 miljoen abonnees.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)