Netflix Games beschikbaar op iOS: games zijn los te downloaden

10 november 2021 1 Minuut 0 Reacties
netflix-games

Netflix Games is vanaf nu ook beschikbaar op iOS. Je downloadt de eerste serie games nu los uit de App Store en logt dan in met je account.

Sinds vorige week is Netflix Games beschikbaar op Android. En nu kunnen iOS-gebruikers ook aan de slag met het aanbod videogames van de videostreamingdienst. Je kunt in totaal vijf verschillende games downloaden, namelijk Stranger Things 1984Stranger Things 3Shooting Hoops, Card Blast en Teeter (Up!).

Netflix Games op iOS

Net als op Android download je de games los uit de appwinkel. Op Android is dat de Google Play Store en op iOS natuurlijk de App Store. Wanneer je vervolgens een game opstart, vanuit de Netflix-app of je thuisscherm, dan wordt je gevraagd in te loggen met je Netflix-account. Daarna kun je het Netflix Games-aanbod gratis spelen. Het maakt overigens niet uit welk abonnement je hebt, als je maar een abonnement hebt. Ook de goedkoopste optie biedt je dus toegang tot de spellen.

Verder is het interessant om te zien dat je voor het eerst ook een abonnement kunt afsluiten via de app van de videostreamingdienst. Je maakt dan gebruik van het betaalsysteem van Apple. Een zet waar bedrijven als Netflix en Spotify altijd tegen waren, omdat er meerkosten aan verbonden zijn. Eerder stopte het bedrijf met het aanbieden van deze optie, omdat Apple dan vijftien tot dertig procent commissie pakt.

Reacties (0)