Netflix gaat in 2014 4K-content naar Smart tv’s streamen

19 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Netflix-nieuw-retina

2014 wordt het jaar van de 4K-resolutie, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Diverse fabrikanten hebben aangekondigd met goedkopere modellen te komen en ook op het gebied van content zien we interessante ontwikkelingen.

Netflix is één van de partijen die snel met 4K aan de slag wil en gaat in 2014 4K-streams aan Smart tv gebruikers aanbieden.

Netflix heeft eerder dit jaar al aangegeven zo snel mogelijk met het aanbieden van 4K-materiaal, films en series in een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, te willen starten. Afgelopen maand rondde de streamingdienst de eerste tests positief af waardoor er in 2014 daadwerkelijk begonnen kan worden met het streamen van hoge resolutie materiaal.

Netflix-producttopman Neil Hunt laat deze week weten dat tijdens CES 2014, een beurs die begin januari van start gaat in Las Vegas, de eerste aankondigingen gedaan zullen worden. Netflix gaat voor het streamen van 4K-content een samenwerking aan met diverse tv-fabrikanten en wil via een speciale app voor 4K Ultra HD tv’s de content richting de huiskamer streamen. Het gaat waarschijnlijk alleen om Smart tv’s die in 2014 of later gelanceerd worden en er is waarschijnlijk ook een snelle internetverbinding vereist. 

Advertentie

Wat betreft de content die in de hoge resolutie beschikbaar is focust Netflix zich in eerste instantie op het tweede seizoen van House of Cards, een serie die door het bedrijf zelf geproduceerd wordt. Het aanbod wordt vervolgens langzaam uitgebreid, met onder meer demonstratievideo’s. 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)