Netflix kijken met Dolby Vision en Dolby Atmos op LG oled tv’s: zo werkt het

03 juli 2017 2 Minuten 9 Reacties
LG-OLED65E7V-review

Alle nieuwe oled tv's van LG ondersteunen Dolby Vision en Dolby Atmos via Netflix. Je kunt hiervoor de ingebouwde soundbar gebruiken, of je kunt het signaal via HDMI ARC door laten sturen.

Afgelopen week maakten Netflix en LG bekend dat de 2017 oled tv’s van de Koreaanse fabrikant de eerste modellen zijn die Dolby Atmos kunnen weergeven via de streamingdienst. De collega’s van HDTVtest hebben de proef op de som genomen en laten zien hoe dit precies werkt.

Dolby heeft met Atmos en Vision twee standaarden/technieken ontwikkeld waarmee de home cinema-ervaring flink verbeterd kan worden. Dolby Vision zorgt voor de ultieme HDR-ervaring met een hoog contrast, een hoge helderheid en diepe zwartwaarden. Dolby Atmos zorgt daarnaast voor een meeslepende audio-ervaring met audio-objecten die zich vrij door de ruimte bewegen. Combineer die twee en je hebt een indrukwekkende home cinema-ervaring.

De eerste Ultra HD Blu-ray discs met Dolby Vision en Dolby Atmos verschijnen langzaam aan in de winkels, maar sinds vorige week is het ook mogelijk de twee standaarden via Netflix te ervaren. Je moet hiervoor echter momenteel wel een LG oled tv uit 2017 hebben; de B7V-, C7V-, E7V-, G7V- of W7V-serie.

Alle nieuwe oled tv’s van LG ondersteunen Dolby Vision en Dolby Atmos via Netflix. Je kunt hiervoor de ingebouwde Dolby Atmos soundbar op de topmodellen gebruiken, of je kunt het Atmos-signaal via HDMI ARC door laten sturen naar een aangesloten home cinema-systeem of versterker. De collega’s van HDTVtest laten in onderstaande video zien hoe je Atmos en Vision via Netflix vindt en activeert. Let wel; je hebt hier een ‘4 screens + Ultra HD’ abonnement op Netflix voor nodig.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (6)

WvB22

WvB22
04 juli 2017 om 00:26

Let op dat als je het Atmos geluid via een externe luidspreker wil laten horen (soundbar, home cinema set) je bij de instellingen van HDMI ARC de optie digitaal geluid uit op automatisch moet staan en niet op PCM. Heb me eigen wezenloos gezocht om het werkend te krijgen.

Inloggen
Ben

Ben
11 mei 2018 om 14:31

Welke combinatie tv-externe luidspreker heeft u? Ik gebruik dezelfde instellingen maar krijg hoogstens Dolby Vision, geen Atmos.

Inloggen
Frans

Frans
04 juli 2017 om 02:28

Goed uitleg hier over.

Inloggen
oDeLaY

oDeLaY
05 juli 2017 om 14:26

Weet iemand of het technisch, middels een update, ook mogelijk moet zijn op de 2016 LG oleds (B6V)?
Dolby Atmos over HDMI ARC bedoel ik dan.

Inloggen
Ton Werts

Ton Werts
05 juli 2017 om 16:26

Ik heb een Sony 4K tvplus een receiver met Dolby Atmos en de Sony UBP-X800 ; een 4K Bluray speler met eeen Netflix button op de afstandsbediening. Dus geen LG tv maar ik neem aan dat ik dan toch Dolby Atmos heb bij Netflix. Ik heb (nog) geen Netflix abo.

Inloggen
dinand

dinand
06 juli 2017 om 21:29

Sony ondersteunt nog geen Dolby Atmos via de Netflix app.
Momenteel alleen bij een X Box One S, en de 2017 serie TV`s van LG werkt deze geupdate app Dolby Atmos geluid te kunnen ontvangen. Waarschijnlijk krijgen andere merken later alsnog een update hiervoor.
Zelf heb ik het kunnen uitproberen daar ik een genoemde X BOX One S heb, in combinatie met een Atmos ondersteunende AVR, en moet zeggen, mooie meerwaarde voor de geluidsbeleving.

Inloggen
Ben

Ben
11 mei 2018 om 14:29

Het lukt mij niet om Dolby Atmos te krijgen via de ARC kabel input als de ingebouwde Netflix app gebruik, ik heb alle instellingen al correct staan, hoogste streaming kwaliteit bij Netflix en de ARC opties op digitaal geluid staan ipv PCM. Ik heb een LG Oled 55c7 en een Sony HT-ST 5000 soundbar, allebei zouden Dolby Atmos moeten ondersteunen. Mijn tv geeft door eigen zijn speakers wel aan dat hij Dolby Atmos afspeelt, maar via de ARC behaalt hij alleen Dolby Vision. Ik snap er niks meer van. Wie kan mij helpen?

Inloggen
Stefan

Stefan
08 september 2018 om 02:33

Ik heb hetzelfde probleem, via de externe speaker krijg ik geen atmos optie. Is de oplossong inmiddels gevonden?

Inloggen
Benjamin

Benjamin
08 september 2018 om 09:13

Via ARC kan alleen gecomprimeerd Dolby Atmos gespeeld worden. Dit is aanzienlijk minder dan volledig Dolby Atmos, wat via reguliere HDMI (geen return channel) wel te behalen is, als je blu Ray speler of spelconsole aansluit op je geluidsinstallatie direct.

Inloggen