Netflix bevestigt dat Airplay niet meer werkt op iOS en Apple TV

08 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuw-netflix-logo

Netflix heeft bevestigd dat het voor iOS-gebruikers niet meer mogelijk is video's te streamen naar een Apple TV middels Airplay. Dit heeft te maken met het feit dat Airplay 2 ook naar televisies komt en dat de dienst niet kan zien om welke apparaten het precies gaat.

Airplay en Netflix werken niet meer samen

Netflix heeft Airplay-ondersteuning uit de applicaties gehaald, bevestigt het bedrijf. Dit heeft te maken met technische beperkingen, laat de dienst weten. Onlangs heeft Apple ervoor gezorgd dat televisies van andere fabrikanten ook toegang krijgen tot dit lokale netwerk, waardoor de verbinding dus niet meer alleen geldt tussen bijvoorbeeld een iOS-apparaat en een Apple TV. Het bedrijf zou hierdoor niet meer kunnen controleren om wat voor apparaat het gaat waar de serie of film naartoe gestuurd wordt en dat zorgt voor problemen.

Het probleem is dat “Netflix niet meer de beste ervaring kan garanderen”, omdat dus niet duidelijk is om wat voor ontvangend apparaat het gaat. Hieronder staat het statement in z’n geheel.

We want to make sure our members have a great Netflix experience on any device they use. With AirPlay support rolling out to third-party devices, there isn’t a way for us to distinguish between devices (what is an Apple TV vs. what isn’t) or certify these experiences. Therefore, we have decided to discontinue Netflix AirPlay support to ensure our standard of quality for viewing is being met. Members can continue to access Netflix on the built-in app across Apple TV and other devices.

Bovendien staat ook op de website van de videostreamingdienst (via Macrumors) beschreven dat Airplay niet meer werkt vanwege technische beperkingen. Dat verhaal is wel een beetje misleidend. Het is namelijk niet zo dat de technologie niet werkt — het ziet er niet zo uit zoals Netflix dat zou willen en niemand lijkt dit probleem op te willen lossen. Het is daarom niet helemaal duidelijk wat er precies speelt: het kan zijn dat Netflix het ergens niet mee eens is en zodoende druk probeert uit te oefenen op bijvoorbeeld Apple.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)