Nederlandse video on demand-dienst Ximon stopt eind deze maand

10 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Ximon

In Nederland hebben we inmiddels toegang tot een groot aanbod van video on demand-diensten, waaronder Netlix, Pathé Thuis en Ximon. Deze laatste dienst houdt echter eind deze maand op te bestaan.

Via de eigen website maakt Ximon, een platform dat in 2011 gelanceerd werd, bekend op 29 januari de stekker uit de dienst te trekken. De reden hiervoor is de tegenvallende groei van de markt. Door de, volgens het bedrijf, trage groei van de markt vallen de inkomsten tegen. Ximon heeft de afgelopen maanden nog naar investeerders gezocht om de periode totdat de markt echt op gang komt te overbruggen maar zegt geen geschikt investeerder gevonden te hebben.

De dienst heeft momenteel meer dan 143.000 geregistreerde accounts maar draait nog steeds verlies. Ximon is naar eigen zeggen op het gebied van Nederlandse films de grootste aanbieder en heeft een aanbod van in totaal ongeveer 4.300 films, series en documentaires. Onder meer Sony, Samsung en LG bieden toegang tot de dienst via apps voor Smart tv’s.

Klanten die reeds kijktegoed aangeschaft hebben kunnen dit tot 29 januari opmaken. Daarna komt het te vervallen. De content die de dienst aanbiedt wordt mogelijk ondergebracht bij een andere video on demand-dienst. Daarvoor worden momenteel gesprekken gevoerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)