Nederlanders betalen on demand-films of -series liefst per stuk

29 augustus 2014 1 Minuut 6 Reacties
Videoland-Unlimited

De meeste Nederlanders zitten liever niet aan een abonnement voor video-on-demand-diensten vast en betalen dus per film of serie.

Eén derde van de Nederlanders maakt gebruik van betaalde Video on Demand (VoD)-diensten van aanbieders zoals UPC, Ziggo en Netflix. Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Video on Demand in samenwerking met GfK. Interessant is dat de meeste Nederlanders het liefst niet aan een abonnement gebonden zijn en per serie of film willen afrekenen.

Uit de derde ‘Marktmonitor Video on Demand in Nederland’ van Stichting Video on Demand blijkt dat video on demand nog altijd aan populariteit wint. Onder de 18- tot 35-jarigen maakt zelfs 45 procent gebruik van één van de diensten die in Nederland beschikbaar zijn.

78 procent van de Nederlanders die on demand kijkt, kiest voor het zogenoemde pay per view. Daarbij rekenen zij de film of serie die zij op dat moment willen bekijken direct af. Een abonnement, zoals dat het geval is bij onder meer Netflix en Videoland Unlimited, is dus niet bij iedereen geliefd.

Steeds meer VoD-gebruikers, kijken niet alleen wat zij willen, wanneer zij willen, maar doen dat bij voorkeur ook op de plek die zij willen. Dat de 5,2 miljoen Nederlanders die On Demand kijken, steeds vaker kiezen voor het apparaat dat hen op dat moment het beste uitkomt, onderstreept dat Video on Demand in Nederland is ingeburgerd.

De meeste Nederlanders gebruiken de tv om on demand-materiaal te bekijken, maar andere apparaten worden steeds vaker ingezet. Vooral de tablet (20 procent) en smartphone (13 procent) hebben een sterke opmars ingezet.

Lees meer over wat video on demand precies is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (5)

Sebastiaan

Sebastiaan
29 augustus 2014 om 22:17

Wat een onzin. Netflix anyone? Voor 7,99 euro kan ik uit hun bestand elke, zoniet alle, films, series of tekenfilms kijken die ik wil. Ik ga toch geen 5 euro betalen per film? De tijd van de videotheek is toch echt voorbij…

Inloggen
Sebastiaan

Sebastiaan
29 augustus 2014 om 22:19

Ik lees het bericht nu ook pas goed merk ik: “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”.

Inloggen
Rob

Rob
29 augustus 2014 om 22:28

Juist, onzin. Je gaat toch niet per serie betalen als je bij Netflix voor 7,99 alles kan kijken.

Inloggen
plkd

plkd
30 augustus 2014 om 09:32

Welke nederlanders worden onder vraagt kam me maar moeilijk voorstlellen dat er liever 5 of 6 per film of serie wordt betaald dan 8 of 10 voor alle films en serie per maand

Inloggen


30 augustus 2014 om 14:59

Ik denk dat ze puur gekeken hebben naar alle diensten want er zijn er relatief weinig waarbij je met een maandabonnement kunt kijken. Veel mensen gebruiken gewoon hun digitale tv-abonnement om zo nu en dan een film of serie te kijken. Dat is het makkelijkst en wordt ook door providers gepromoot. Wij, als in diegenen met interesse, weten van het bestaan van Netflix, maar voor velen is dat nog vrij onbekend.

Inloggen
FK

FK
01 september 2014 om 22:00

Onderzoek van niets… Wie per film betaalt is niet op de hoogte van wat er mogelijk is…

Inloggen