NPO komt in mei met eigen video-on-demand streamingplatform

19 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
NPO-retina

Na de technische lancering in mei, zal de NPO vanaf september meer en meer content toe gaan voegen aan hun eigen video-on-demand platform.

De NPO wil in mei van dit jaar een eigen video-on-demand service lanceren. Dat vertelt NPO-directeur Frans Klein tegenover Broadcast Magazine.

Klein maakt daarbij wel de kanttekening dat het in mei nog gaat om een kleine technische lancering. In september van dit jaar moet het VOD-platform pas echt concreet worden. Vanaf dan zal er door de publieke omroep inhoudelijke content toegevoegd worden. De NPO wil drie vormen van sitebezoek introduceren. De eerste variant is anoniem en gratis. De bezoeker krijgt dan gratis toegang tot content, zonder zich te hoeven registeren.

De tweede variant is eveneens gratis, maar daarbij moet men wel een profiel aanmaken, zodat het platform tips en suggesties kan geven aan de kijker. Tot slot wordt er ook een betaalde abonnementsvorm geïntroduceerd. Voor betalende gebruikers blijft content langer online staan. Daarnaast kunnen zij programma’s kijken in betere beeldkwaliteit en blijven ze vrij van reclames.

NPO ziet Netflix als voorbeeld

Met die betalende vorm zijn momenteel nog wel enkele rechtenkwesties gemoeid. Volgens de NPO zullen deze in de loop van het jaar opgelost worden. Wat betreft de technische mogelijkheden van het platform, haalt Klein met name Netflix aan als een voorbeeld van de manier waarop het zou moeten gaan. “Met de introductie van Netflix worden bepaalde technieken als vanzelfsprekend ervaren.

Denk aan goede zoekroutines, persoonlijke voorkeuren en de mogelijkheid om in de trein iets op je smartphone te bekijken om vervolgens vanaf hetzelfde punt verder te kijken als je thuis voor de tv zit.” Klein laat tevens weten dat het nieuw platform helemaal los komt te staan van NLziet, dat een samenwerkingsverband is met RTL en SBS, waar de NPO wel gewoon in blijft participeren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)