Movies Anywhere voegt al je digitale films samen op één plek

12 oktober 2017 1 Minuut 4 Reacties
Movies-Anywhere

De Movies Anywhere dienst laat je al je digitaal aangekochte films (en een digitale versie van films op Blu-ray of dvd) op één plek onderbrengen.

Wie kent UltraViolet nog? Een dienst waarmee je gekochte films, op schijf en digitaal, samen kunt voegen op één plek. Het is nooit echt iets geworden en daarom wordt nu Movies Anywhere geïntroduceerd. Dit een soort ‘kluis’ voor al je films, in digitale vorm. Bijna alle grote spelers doen mee, waaronder Disney, Fox, Sony Pictures, Universal, Warner Bros, Amazon Video, Google Play, iTunes en Vudu.

De Movies Anywhere dienst laat je al je digitaal aangekochte films (en een digitale versie van films op schijf) op één plek onderbrengen. Vanaf volgend jaar moet het Movies Anywhere-logo op Blu-ray discs en dvd’s verschijnen en kun je dus een digitale kopie van de gekochte film opslaan.

Het is één app die werkt met diverse retailers en platformen. Dit betekent dat je films kunt blijven kopen bij je favoriete retailer of je favoriete dienst, of simpelweg kunt zoeken naar de meest gunstige prijs. Alle gekochte films worden immers samengevoegd binnen de Movie Anywhere-app. Bij de lancering heeft de dienst een bibliotheek van 7.300 films, waaronder klassiekers en nieuwe titels.

Daarbij is Movies Anywhere overal te gebruiken, waaronder op Amazon Fire-apparaten, Apple’s mobiele apparaten, Android-smartphones, Android TV, de Google Chromecast en in populaire browsers. Aan één hoofdaccount kunnen vijf subaccounts gekoppeld worden waardoor ook het hele gezin toegang heeft tot de filmcollectie. Een account is gratis aan te maken.

En nu komt het minpuntje voor de Nederlandse lezer; de dienst is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar. Er zijn plannen om de dienst wereldwijd uit te rollen maar wanneer dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Ook is het niet duidelijk in welke kwaliteit je films kunt opslaan, en of er dus ondersteuning is voor onder meer HDR en Dolby Atmos.

Reacties (4)