Microsoft lanceert iOS-app waarmee je je Xbox One-games kunt streamen

20 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-x-project-scorpio-new

De vernieuwde Microsoft Xbox-app voor iOS en iPadOS is nu beschikbaar en stelt je in staat je Xbox One-games te streamen naar je Apple-device.

Xbox One-games op je iPhone spelen

Microsoft stelt je eindelijk in staat je Xbox One-games op je iPhone of iPad af te spelen met de vernieuwde Xbox-applicatie voor de mobiele platformen van Apple. Dit wordt de remote play-functie genoemd, die afwijkt van gamestreamingdienst Game Pass Ultimate. Daar waar games binnen dat abonnement vanuit de cloud gestreamd worden, worden de games via remote play gestreamd vanaf de Xbox One (of een One X of One S) die in je woon- of slaapkamer staat. Het is vergelijkbaar met de functie die Sony al een tijdje aanbiedt voor PS4-eigenaars.

Helaas is het zo dat het aanbod games beperkt blijft tot echte Xbox One-games. Je kunt dus geen oudere spellen streamen, die uitgebracht werden op de Xbox 360 en eerste Xbox. Dat geldt voor zowel iOS- als Android-gebruikers, die dit al veel eerder konden.

Met de vernieuwde app van Microsoft is het tevens mogelijk je Xbox te bedienen over wifi of een mobiele internetverbinding, zoals 5g. Niet alleen neem je de controle over je home Xbox, ook kun je hem gewoon van een afstand inschakelen. De Xbox One gaat dan aan, zonder geluid of het led-lampje aan te zetten. Als je dan klaar bent met gamen, dan gaat de spelcomputer ook weer uit en in de standbymodus.

Net als de onlangs gelanceerde Android-versie, krijgt ook de iOS-versie van de app een nieuwe lik verf, die overeenkomt met de designtaal van de Xbox Series X en Series S. Het is mogelijk razendsnel screenshots en gameclips te delen via social media. Daarnaast kun je zelfs je games beheren op je smartphone en ze verwijderen of installeren. Ook voelt de app gewoonweg een stuk sneller aan dan voorheen.

Je downloadt de nieuwe app hier in de App Store.

Reacties (0)