Microsoft herhaalt: ‘Geen virtualrealitybril voor Xbox-consoles’

17 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-gebouw

Microsoft heeft nog maar een keer herhaald dat de Xbox-consoles voorlopig niet hoeven te rekenen op een eigen virtualrealitybril.

De Amerikaanse hardware- en softwaregigant Microsoft heeft deze week nogmaals bevestigd dat de Xbox-consoles voorlopig niet hoeven te rekenen op een eigen virtualrealitybril. Eerder deze week verscheen er namelijk een hint naar het bestaan van zo’n bril.

Microsoft: Geen VR-bril voor Xbox

Het gerucht dook voor het eerst op bij Italiaanse tak van gamewebsite IGN. Enkele gamers uit dat land ontvingen namelijk een berichten waarin (nu vertaalde) boodschappen stonden als “er is een update voor de VR-headset beschikbaar” en “update VR-headset”. Dat bericht kwam naar voren op het moment dat die gamers hun nieuwe draadloze Xbox-headset aan het koppelen waren.

Media in de Verenigde Staten, die de headset al van een review hebben voorzien, melden dat zij dergelijke berichten niet zijn tegengekomen op hun consoles tijdens het testen.

Daarom is het ook niet gek dat een Microsoftvertegenwoordiger bevestigd heeft aldaar dat het gaat om een vertalingsfout. Ook laat het bedrijf weten dat er momenteel geen plannen zijn voor het uitbrengen van een eigen virtualrealitybril. Sony maakt ondertussen furore met de PlayStation VR-headset; eerder dit jaar werd er nog een versie voor PS5 aangekondigd.

Of Microsoft achter de schermen bezig is met een virtualrealitybril, is niet te zeggen. De boodschap die het bedrijf op alle fronten naar buiten uitdraagt is dat er nu niets mee gedaan wordt. Dat betekent niet dat dit niet in de toekomst kan veranderen, natuurlijk.

Afbeelding: Pixabay

Reacties (0)