Microsoft en Sony gaan samenwerken aan cloudgamingmogelijkheden

17 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
psn-xbox-live

Microsoft en Sony hebben aangekondigd dat beide bedrijven gaan samenwerken op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. Sony's bestaande gamestreamingdienst zal in de toekomst op het Azure-platform van Microsoft gaan draaien.

Microsoft en Sony gaan samenwerken

Microsoft heeft aangekondigd dat het Amerikaanse bedrijf gaat samenwerken met Sony. Het gaat om een opmerkelijke samenwerking op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. Zo zal de gamestreamingdienst van Sony, genaamd PlayStation Now, in de toekomst gaan draaien op Azure van het bedrijf achter de Xbox. Uiteindelijk moet de samenwerking ook gaan leiden tot een beter ontwikkelplatform voor ontwikkelaars. Op moment van schrijven zijn er nog niet heel veel details beschikbaar, die worden later bekendgemaakt.

Mogelijk is dit een antwoord op Google Stadia, de gamestreamingdienst die Google onlangs onthuld heeft. Via YouTube wil Google die dienst aan de man brengen. De infrastructuur van het online netwerk van Sony is nu niet heel sterk (PlayStation Network klapt er nog wel eens uit), waardoor ook Sony zich beter kan wapenen in de strijd om de cloudgamer. Verder werkt Microsoft natuurlijk ook aan zijn eigen gamestreamingdienst in de cloud, genaamd Project xCloud. Daar kun je hier een demonstratie van bekijken.

Ook hebben beide bedrijven aangekondigd samen te gaan werken op het gebied van halfgeleiders en kunstmatige intelligentie. Sony zal in elk geval in de toekomst meer gebruik gaan maken van de technologie die Microsoft ontwikkeld heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)