Lizard Squad mogelijk verantwoordelijk voor PSN-uitval

30 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
psn

Waarschijnlijk heb je het dit weekend gemerkt: PlayStation Network (PSN) was soms down, waardoor je online niets meer kon doen op de spelcomputer. Nu heeft de irritante groep Lizard Squad aangegeven achter de uitval te zitten.

Lizard Squad haalt netwerken offline ‘omdat het kan’

Mocht je thuis een PlayStation 3 of PlayStation 4 hebben staan en veel dingen doen via PSN (het online netwerk waarop je games koopt en multiplayer speelt), dan heb je dit weekend mogelijk gemerkt dat PSN niet werkte. Aanvankelijk werd gedacht dat de servers de drukte van Black Friday niet aankonden. Black Friday is een dag in de Verenigde Staten waarop mensen vaak vrij zijn (of nemen) en allerlei spullen voor bodemprijzen kopen – ook online. En de gekochte games moeten natuurlijk meteen gespeeld worden.

Echter, later kwam naar buiten dat de irritante groep Lizard Squad mogelijk achter de PSN-uitval heeft gezeten, is de conclusie die wordt getrokken op basis van enkele tweets van Lizard Squad-gasten. Eerder was deze groep al verantwoordelijk voor de uitval van PSN en Xbox Live tijdens de feestdagen van 2014. Destijds gaf de groep aan dit soort dingen te doen, ‘omdat het kan’. Dat is natuurlijk gruwelijk irritant als je gewoon lekker wil gamen – waarom de Lizard Squad zich niet aansluit bij Anonymous, is ons overigens een raadsel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)