HBO Max krijgt nieuw, goedkoper abonnement met reclame

14 maart 2021 2 Minuten 1 Reacties
justice-league-dark-comic-hbo-max

Het duurt nog even voor HBO Max naar Europa komt, maar mogelijk wordt het niet zo duur als bij introductie. Er komt namelijk een nieuw abonnement bij.

De streamingdienst HBO Max is nog niet uit in Europa, maar in Amerika komt er al een nieuw abonnement bij. In juni kunnen Amerikanen ervan gebruikmaken voor een lager tarief, maar dit speciale abonnement komt wel met een paar nadelen. Zo moet je hierbij wel naar reclames kijken en worden er geen bioscoopfilms op getoond.

HBO Max

De bioscoopfilms zijn een bijkomstigheid van WarnerMedia, de eigenaar van de dienst. Het bedrijf zet dit jaar alle bioscoopfilms op de releasedag al online op HBO Max. Als mensen tenminste gebruikmaken van het abonnement dat 15 dollar per maand kost. Het nieuwe abonnement bevat dus geen bioscoopfilms. Reclames komen wel voorbij, behalve als er een HBO Original wordt gekeken zoals Euphoria of Game of Thrones. Wat dit nieuwe abonnement kost is nog onbekend.

Waarschijnlijk is WarnerMedia op de proppen gekomen met het nieuwe abonnement nadat er veel werd geklaagd over de prijs. Vergeleken bij andere streamingdiensten is het inderdaad aan de prijs: Amazon Prime Video kost 2,99 euro per maand en de meeste andere streamingdiensten zitten rond de 8 tot 12 euro met hun maandprijs.

The Fresh Prince

HBO Max biedt onder andere The Fresh Prince of Bel-Air, Pretty Little Liars, Batwoman en Katy Keene. Daarnaast is er een groot aantal televisiezenders en merken waarvan de content op de streamingdienst te vinden is, zoals: New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth en Looney Tunes.

HBO Max komt in de tweede helft van dit jaar naar Europa. Of Nederland en België deel uitmaken van die release, dat is nog onbekend. Er zijn 21 Europese landen die dit jaar nog HBO Max krijgen, maar welke dit zijn is niet bekendgemaakt. Of dit nieuwe, goedkopere abonnement direct naar Europa komt, dat is nog niet duidelijk.

Reacties (1)