Hackers lekken informatie van verschillende HBO-series online

01 augustus 2017 1 Minuut 1 Reacties
hbo-logo

Hackers hebben digitaal ingebroken bij de videostreamingdienst HBO en informatie van enkele series gestolen en online geplaatst. Het gaat om een aantal series van de dienst, waaronder Ballers, Room 104 en Game of Thrones.

Hackers stelen informatie HBO-series

Netflix is niet de enige videostreamingdienst die dit jaar last heeft van hackers. Er is deze week ook digitaal ingebroken bij de videostreamingdienst HBO, waar hackers voor meer dan 1,5 terabyte aan data hebben buitgemaakt. Dat schrijft Entertainment Weekly. Het gaat om informatie van een aantal series die bij de dienst te zien zijn, zoals Ballers, Room 104 en natuurlijk Game of Thrones. De hackers waren zo brutaal om de media van hun praktijken op de hoogte te brengen. Een passage uit die mail:

Hi to all mankind. The greatest leak of cyber space era is happening. What’s its name? Oh I forget to tell. Its [sic] HBO and Game of Thrones……!!!!!! You are lucky to be the first pioneers to witness and download the leak. Enjoy it & spread the words. Whoever spreads well, wi will have an interview with him. HBO is failing.

HBO heeft hier intern op gereageerd met een mail naar haar medewerkers. Voorzitter en CEO Richard Plepler schrijft:

I have absolutely no doubt that we will navigate our way through this successfully.

En in een statement tegenover Entertainment Weekly laat HBO het volgende weten:

Advertentie

Data protection is a top priority at HBO, and we take seriously our responsibility to protect the data we hold.

De informatie van de volgende aflevering van Game of Thrones ligt nog niet op straat, dus het kan zijn dat dit een bluf is. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je de komende weken dus blijven opletten voor potentiële spoilers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
01 augustus 2017 om 18:38

Hebben ze het slecht beveiligd deze dingen.

Inloggen