Google Stadia krijgt PUBG en allerlei games van Electronic Arts

28 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-controllers

Google heeft dinsdagavond een update gegeven over de gamestreamingdienst Google Stadia. Dit is wat je de komende tijd mag verwachten. Niet alleen krijgt de dienst de populaire shooter PUBG (PlayerUnknown's Battleground), ook mogen we rekenen op verschillende games van Electronic Arts.

Google Stadia krijgt meer games

Vanaf vandaag kun je PUBG spelen op Google Stadia, de gamestreamingdienst van de zoekmachinegigant. Als Stadia Pro-eigenaar krijg je toegang tot de complete game, inclusief de nieuwe seizoenspas (Cold Front). Heb je geen Pro-abonnement, dan kun je de game en de pas los kopen. Omdat het spel crossplay ondersteunt, kun je ook tegen je vrienden spelen die het spel op een console hebben.

Verder lanceert Google ook een feature die het bedrijf al een tijdje beloofd heeft: de mogelijkheid meteen mee te kunnen spelen wanneer je op een deelbare link klikt. Als Stadia Pro-lid kun je bijvoorbeeld op deze link drukken en meteen beginnen met spelen (dit werkt het beste in een Chrome-browser).

Daarnaast mag je in de komende maanden rekenen op meer games van speluitgever Electronic Arts (beter bekend als EA). Denk dan aan titels als Star Wars Jedi: Fallen Order, Madden NFL en FIFA. Helaas is er geen releasedatum bekendgemaakt.

Aankomende zomer moeten Stadia Pro-eigenaars ook de exclusieve titel Crayta kunnen spelen op Google Stadia. Dit is een game waarin samenwerking en zelf dingen bouwen centraal staat. Samen met je vrienden kun je hierin je eigen multiplayergames maken. Get Packed is nu beschikbaar en heeft een campaign mode en een multiplatermodus voor vier personen.

Ook heeft Google meteen bekendgemaakt welke gratis games we vanaf 1 mei mogen verwachten. Dat zijn Zombie Army 4: Dead War, SteamWorld Heist en The Turing Test. Dit geldt alleen voor Pro-leden. Het spel Thumper verdwijnt vanaf 1 mei uit het abonnement.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)