Google Stadia krijgt mogelijk wekelijks nieuwe functies

14 november 2019 2 Minuten 0 Reacties
google-stadia

Google is voornemens op wekelijkse basis nieuwe functies toe te voegen aan de aankomende gamestreamingdienst Google Stadia. Zo kunnen we er onder andere op rekenen dat de dienst ook een achievementssysteem krijgt, waarmee je digitale prestaties kunt behalen.

Achievements voor Google Stadia

Tijdens een AMA op Reddit (AMA staat voor Ask Me Anything) heeft Google meer informatie gegeven over de aankomende gamestreamingdienst Google Stadia. Zo is het idee achter de dienst dat je straks je games speelt op het grootste scherm in huis. Dat is ook de reden dat de draadloze controller alleen zonder draad werkt wanneer je op een tv met de Chromecast Ultra werkt. De dienst bewandelt straks eenzelfde pas als andere producten, zoals Google Zoeken en YouTube: Google wil graag veel feedback van je ontvangen.

Director of Product Andrey Doronichev heeft verder gezegd dat Google onder meer op basis van die feedback, plus wat er sowieso al op de planning staat, wekelijks nieuwe mogelijkheden en functies wil toevoegen. Zo wordt als voorbeeld gegeven dat volgend jaar spellen verschijnen die Game Share en Crowd Play ondersteunen. Ook worden achievements genoemd (digitale prestaties): het systeem houdt meteen bij wat je wel en niet ontgrendelt, maar de user interface kan ze pas op een later moment aan je laten zien.

Google Assistent voor Google Stadia

Daarnaast is er ook gesproken over de Google Assistent. De integratie tussen de Google Assistant en de gamestreamingdienst zal aanvankelijk nog beperkt blijven. Zo kun je aan een Google Home-speaker vragen of die een specifiek spel wil opstarten via Stadia. In de toekomt zal de stemassistent opgeroepen kunnen worden via de knop op de Google Stadia-controller, wanneer je speelt via de Chromecast Ultra. Het idee achter de integratie is dat die ook echt nuttig moet zijn voor de speler als de ontwikkelaar.

Chromecast Ultra-firmware

Daarnaast is er nog een belangrijke mededeling gedaan over de Chromecast Ultra. Mocht je er al eentje hebben liggen thuis, dan raadt Google alsnog aan de Ultra te gebruiken die je hebt besteld voor Google Stadia. Op de nieuwe Ultra zit namelijk al de benodigde firmware voor het spelen, die niet meteen beschikbaar is voor andere Ultra’s. Na de lancering van de gamestreamingdienst is de firmware ook voor andere Chromecast Ultra’s beschikbaar, zodat je ook op andere televisies in huis kunt gamen in de cloud.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)