Google Play Music ziet muziekdownloads groeien

12 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
google-play-music-all-access

Ondanks het feit dat het aantal abonnees van Google Play Music All Access groeit, ziet Google ook een groei in muziekdownloads. En dat in een tijd waarin muziek streamen in opkomst is; maar Google heeft er een duidelijke verklaring voor.

Google Play Music All Access

Je verwacht het niet: Google geeft aan dat het aantal muziekdownloads de afgelopen tijd zijn gestegen, evenals het aantal abonnees voor de All Access-dienst van Google Play Music. Googles onder-directeur van Global Music Partnerships, Zehavah Levine, wilde geen specifieke cijfers naar buiten brengen, maar geeft wel aan dat dit tegen de huidige industrietrends in gaat. Die trend laat zien dat over het algemeen het percentage verkochte muziek is gedaald met dertien procent in de eerste helft van 2014, vergeleken met dezelfde periode in 2013.

Zowel de abonnementsdienst als de verkochte muziek genereren miljoenen dollars voor de muziekindustrie, geeft Levine aan. Maar voor nu blijft Google zich concentreren op het verkrijgen van meer abonnees, aangezien muziekstreamingdiensten alleen winstgevend worden op grote schaal. Levine geeft aan dat Google kijkt naar premium diensten om All Access aantrekkelijker te maken voor de consumenten; high-definition audio wordt in dat verhaal als voorbeeld aangehaald, maar verder werd er niets over gezegd.

Nu kun je je afvragen of beide diensten naast elkaar, elkaar schade kunnen aanbrengen. Levine gelooft niet dat beide diensten elkaars omzetten kannibaliseren. En de onder-directeur heeft een merkwaardig argument daar voor. De online winkel werd anderhalf jaar voor de streamingdienst gelanceerd. En al die abonnees schijnen nog steeds muziek te kopen, zo blijkt uit interne cijfers bij Google; beide diensten kannibaliseren elkaar dus niet. Maar ook hier geeft Levine geen concrete cijfers, dus we zullen haar op haar woord moeten geloven.

Reacties (0)