‘Google kondigt eigen gamestreamingdienst en -hardware aan in maart’

22 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-logo-shut

Zoals het er nu naar uitziet zal Google in maart zijn eigen gamestreamingdienst en -hardware gaan aankondigen in maart. De presentatie moet gaan plaatsvinden tijdens ontwikkelaarsconferentie Game Developers Conference.

Google werkt aan eigen gamehardware – gerucht

Google heeft uitnodigingen verstuurd voor een mysterieus evenement op 19 maart aanstaande, tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Volgens een bron die bekend zou zijn met de plannen van het bedrijf, gaat de zoekmachinegigant zijn eigen gamehardware presenteren. Ook wordt er op die dag een gamestreamingdienst gepresenteerd, gebaseerd op de eerder geteste Project Stream-technologie. Drie maanden geleden was het bedrijf deze technologie aan het testen met een aantal gebruikers.

Die gebruikers konden de game Assassin’s Creed Odyssey spelen in hun Chrome-browser. Ook kon dit worden gedaan in het Chrome OS. Spelers konden zelf bepalen of ze een Xbox- of PlayStation-controller wilden gebruiken. De enige echte vereiste was een stabiele internetverbinding van 25 Mb per seconde. Al deze plannen zouden weer onderdeel moeten zijn van Project Yeti binnen Google. Zo schreef The Information vorig jaar in februari dat er werd geprobeerd de dienst op televisies draaiende te krijgen.

Sinds juni leeft het gerucht al dat Google werkt aan eigen gamehardware en dat het bedrijf in contact zou zijn met verschillende gameontwikkelaars. Het wachten is nu op officiële bevestiging van de zoekmachinegigant.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)