Google Assistent nu beschikbaar op Google Stadia-controller

04 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-controllers

Google heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is de Google Assistent te gebruiken via de Google Stadia-controller. Je kunt de stemassistent nu instellen door in de Stadia-app naar de instellingen te gaan, waar je de nieuwe optie onder de scherminstellingen ziet staan.

Google Assistent op Google Stadia-controller

Toen Google Stadia vorige maand lanceerde, beloofde Google dat er op wekelijkse basis functies toegevoegd zouden worden. Eén van de ontbrekende functies was destijds de Google Assistent. Wanneer je in de afgelopen twee, drie weken op de knop voor de stemassistent drukte, dan kreeg je het bericht in beeld te zien dat dit er binnenkort aankomt. Die dag is nu aangebroken, aangezien de digitale assistent nu te gebruiken is in combinatie met de Stadia-controller. Je vindt de assistent in de instellingen van de Stadia-app op Android en iOS.

De Google Assistent is nu in early access beschikbaar. Dat betekent dat je nog niet alles zult kunnen doen dat Google beloofd heeft. De Assistent werkt alleen op het thuisscherm van Stadia en op televisies met Chromecast aan boord. Dat is niet vreemd, omdat Google voorrang geeft aan de Google Stadia-ervaring op tv’s. Google belooft dat je de Assistent binnenkort ook in games, de app en de website kunt gebruiken. Maar dat gebeurt waarschijnlijk pas 2020. De Assistent-ervaring zal tot die tijd erg basaal zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)