Je digitale Nintendo Switch-games zijn ook op andermans console speelbaar

19 september 2018 1 Minuut 1 Reacties
nintendo-switch-games

De Nintendo Switch heeft geen officiële game sharing-functie, maar je kunt je digitale games wel op andermans console spelen. Wanneer je je account op een Switch van je vriend downloadt, dan heb je gewoon toegang tot al je digitaal aangeschafte content.

Game sharing op Nintendo Switch, maar niet helemaal

Op de Xbox One en PlayStation 4 kun je middels een handig trucje je digitale gamecollectie delen met je vrienden (door de instellingen van je primaire console aan te passen). De Nintendo Switch beschikt nu ook over een soortgelijke feature, maar het werkt niet helemaal hetzelfde. Daar waar andere spelers je digitale games kunnen spelen op een PlayStation of Xbox zonder dat je daarvoor ingelogd hoeft te zijn, kan dat bijvoorbeeld niet op de Switch. De functie is hier dan ook niet helemaal voor bedoeld, maar kan zo wel gebruikt worden.

Het idee achter deze functie is dat de eigenaar van het Nintendo-account, waar veel digitale games op staan, zijn spellen ook kan spelen wanneer hij bij z’n vrienden is. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je Nintendo-account te downloaden naar de Nintendo Switch van een vriend, waarna je meteen kunt beginnen met downloaden. De games spelen kan alleen wanneer de eigenaar van de games is ingelogd, waar voor een probleem kan zorgen wanneer je aan game sharing denkt als PlayStation- of Xbox-gamer.

Het is namelijk zo dat je maar één game tegelijkertijd kunt spelen. Speel je bijvoorbeeld Mario Kart op de console van je vriend en start iemand op je primaire console downloadable content op, dan wordt je huidige sessie gewoonweg gepauzeerd. Het is dus niet zo dat je je digitale games kunt delen zoals dat wel kan op Xbox One en PlayStation 4, maar het is dus wel mogelijk zolang er maar één iemand digitale software aan het spelen is. Zoals het er nu naar uitziet, heb je hiervoor wel systeemupdate 6.0 nodig.

Reacties (1)