Game Awards 2020: de belangrijkste aankondigingen op een rij

11 december 2020 3 Minuten 0 Reacties
game-awards-nieuwe-mass-effect

De Game Awards is een jaarlijks event waarin prijzen uitgedeeld worden aan populaire videogames, maar er worden ook aankondigingen gedaan.

Game Awards 2020: belangrijkste aankondigingen

Tijdens de jaarlijkse Game Awards worden er niet alleen prijzen uitgereikt aan populaire en goede videogames, er worden ook aankondigingen gedaan. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de Xbox Series X onthuld, maar dit jaar worden er geen aankondigingen van dat formaat gemaakt. Desondanks is er nog genoeg om van te houden, omdat sowieso één fanfavoriete serie een nieuwe iteratie krijgt. Nu hebben we, als gamers, ons eerder gebrand aan vroegtijdig enthousiasme als het gaat om een nieuw deel in de serie (we hebben het over Mass Effect), dus we houden een slag om de arm.

De eerste aankondiging heeft betrekking op Fortnite. Je kunt nu spelen met Master Chief uit de Halo-serie, nadat eerder Kratos uit God of War toegevoegd werd. Master Chief is vanaf nu beschikbaar. Later volgen ook personages uit The Walking Dead.

Tijdens de Game Awards is tevens een nieuwe kaart voor Among Us gepresenteerd. Dit keer moet je je vrienden vermoorden en daarna piepelen op een luchtschip, zoals je in de bovenstaande trailer kunt zien.

A Way Out-ontwikkelaar Hazelight heeft zijn nieuwste game laten zien: It Takes Two. Het spel word omschreven als een platformgame die puur voor co-op (samenspel) gemaakt is, die de grenzen van genres overschrijdt. De game verschijnt op 26 maart voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

De makers van de populaire indie-titel Gone Home hebben eveneens laten weten waar ze nu aan werken. Open Roads moet volgend jaar op alle huidige spelcomputers verschijnen. Het spel vertelt het verhaal van een moeder en dochter die samen op roadtrip zijn. De rollen worden vertolkt door Keri Russell en Kaitlyn Dever.

Van tevoren wisten we al dat er een nieuw personage voor Super Smash Bros. Ultimate gepresenteerd zou worden. Dit keer krijgen we te maken met wederom een belangrijk personage uit Final Fantasy, namelijk Sephiroth. De slechterik komt samen met zijn gigantische zwaard Mario en co. een kopje kleiner maken. Sephiroth zagen we eerder dit jaar nog in de Final Fantasy VII Remake.

Left 4 Dead krijgt een spirituele opvolger in de vorm van Back 4 Blood. In deze game nemen vier vrienden het op tegen golven aan zombies en andere vijanden. Ook dit is een coöperatieve game.

Daarnaast krijgt ook de populaire franchise Dead Space een spirituele opvolger, in de vorm van The Callisto Protocol. Waarom dit een spirituele opvolger is, is vrij duidelijk: de makers van de originele Dead Space werken aan dit project.

Gameserie Perfect Dark keert terug met een nieuw deel. Dit keer werkt Microsoft-studio The Initiative aan de nieuwe iteratie. Wanneer de game verschijnt, is niet bekend.

Dan is het tijd voor wederom een teaser voor de aankomende Dragon Age-game, van BioWare. Wanneer je de bovenstaande trailer bekijkt, dan weet je in elk geval in welke sferen je je straks bevindt.

Eén van de belangrijkste trailers is echter die van de nieuwe Mass Effect. De teaser vertelt ons vrij weinig, maar blijf wel even hangen tot het eind.

Microsoft Flight Simulator komt ook naar consoles toe volgend jaar. Momenteel kun je deze game alleen spelen op een pc. De game verschijnt in de zomer op Xbox Series X en Series S.

Reacties (0)