ESPN gaat voetbal Eredivisie in HDR (maar wel 1080p) uitzenden

12 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Netherlands,,Rotterdam,-,July,23th,2016:,Feyenoord,-,Go,Ahead

Sportzender ESPN laat weten dat het Nederlandse mannenvoetbal uit de Eredivisie vanaf volgend seizoen in HDR uitgezonden zal worden, al is nog onduidelijk hoe en waar precies.

Nu velen van ons 4K-televisies met HDR-ondersteuning thuis hebben staan is het wachten op tv-zenders die met deze ontwikkelingen meegaan. En dat schiet helaas nog niet erg op. Afgezien van een themakanaal of een specifiek evenement is er maar weinig in 4K en/of HDR te bekijken. Als het aan ESPN ligt komt daar echter verandering in, al is het misschien niet exact waar je op gehoopt had.

Sportzender ESPN laat vandaag weten dat het Nederlandse mannenvoetbal uit de Eredivisie voortaan in HDR te gaan uitzenden. De zender zelf noemt het ‘UHD-HDR’, maar helaas is dat meer marketing dan dat het daadwerkelijk wat het zegt. ESPN geeft namelijk tegenover TotaalTV aan dat het beeld nog altijd de standaard 1080p full hd-resolutie betreft, aangevuld met HDR in de vorm van HLG met Wide Color Gamut.

Voetbalfans kunnen vanaf komend seizoen in de hogere beeldkwaliteit kijken naar de Eredivisie. ESPN zal iedere week een selectie van de wedstrijden uitzenden in “Ultra HD (UHD) HDR-kwaliteit”, oftewel 1080p HDR. Het nieuwe seizoen begint op 8 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. ESPN is in overleg met de verschillende tv-aanbieders over de exacte wijze waarop het signaal wordt doorgegeven. Dit kan namelijk per provider verschillen en ook kan de doorgifte bij de provider afhankelijk zijn van de hardware die je gebruikt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)