Eindelijk: streamingdienst Amazon Prime Video krijgt profielen

07 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
Amazon Prime Video

Je kunt binnenkort eindelijk een eigen profiel maken op de streamingdienst van Amazon. Op Amazon Prime Video was het tot nu toe niet mogelijk om verschillende gebruikers aan te maken. Dat maakte de streamingdienst onhandig en minder persoonlijk dan concurrent Netflix. Nu komt daar verandering in.

Amazon Prime Video

We hoeven niet te lang te wachten op de nieuwe mogelijkheid binnen Amazon Prime Video. Het wordt momenteel wereldwijd in één keer uitgerold. Het is een welkome toevoeging aan de dienst. Hierdoor kan Amazon Prime Video betere persoonlijke aanraders toemailen dan wanneer twee mensen met een totaal andere smaak één profiel delen.

Ook is het erg onhandig om juist een account te delen met iemand die wel dezelfde smaak heeft. Immers houdt de dienst bij waar je bent gebleven met een bepaalde serie. Als iemand anders met dezelfde serie wil beginnen, dan kan dat de boel enorm in de war schoppen.

Profielen

Je kunt daarnaast in een eigen profiel ook een eigen kijklijst maken van dingen die je nog wil zien. Op één Prime Video-account kunnen zes profielen worden aangemaakt. Het is mogelijk een profiel voor kinderen te maken, waarbij alleen content te zien is die voor kinderen geschikt wordt geacht.

In Nederland krijg je een Amazon Prime Video-abonnement bij het Amazon Prime-lidmaatschap, waarbij je korting en gratis bezorging krijgt op bepaalde artikelen. Het kost 2,99 euro per maand en geeft je ook bepaalde privileges binnen de game-kijk-app Twitch. Twijfel je of Prime Video iets voor jou is? Hier vertellen we er meer over.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)