Eerste Xbox Series X-update nu beschikbaar met dynamische achtergronden

01 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
Xbox Series X

Microsoft heeft bekendgemaakt dat eigenaars van een Xbox Series X, Xbox Series S en Xbox One vanaf nu een update kunnen downloaden.

Download de update voor Xbox Series X

Vanaf nu is Microsoft begonnen aan het uitrollen van een verse update voor onder meer de Xbox Series X. Ook de Xbox Series S en de Xbox One, One X en One S kunnen de update binnenhalen. Dit is de eerste update die het Amerikaanse bedrijf uitbrengt voor de volgende generatie spelcomputers, die onder meer extra dynamische achtergronden met zich meebrengt. Xbox One-eigenaars opgelet: die mogelijkheden gelden alleen voor de mensen die in het bezit zijn van een Series X of Series S. One-eigenaars vissen hier dus achter het net.

In totaal gaat het om zes verschillende dynamische achtergronden. Er zitten nu ook achtergronden tussen die een flinke knipoog uitdelen naar het verleden van de consoleboer. Elke achtergrond kan ingesteld worden vanuit de instellingen van de Xbox Series X of Series S. Verder laat Microsoft weten te werken aan nog meer opties, stijlen en kleuren. Die zullen in een latere dashboardupdate toegevoegd worden.

Dit is niet het enige dat de novemberupdate voorschotelt. Zo krijgen de Series X en Series S ook een nieuwe tag die laat zien wanneer een game gebruikmaakt van de functie Auto HDR. Die functie zorgt ervoor dat spellen zonder hdr-ondersteuning toch kunnen rekenen op het bredere kleurenspectrum; dat wordt allemaal door de console geregeld, waardoor het werkt uit handen van ontwikkelaars gehaald wordt. Je ziet de tag in beeld verschijnen wanneer je het Xbox-menu opent tijdens het spelen van een game, net zoals je dat zou zien met Quick Resume.

Verder is het helaas niet duidelijk of Microsoft nog prestatieverbeteringen doorgevoerd heeft achter de schermen. Daarnaast is het zo dat de optie Quick Resume nu al een tijdje nu optimaal werkt, maar onduidelijk is of Microsoft die problemen aangepakt heeft. Wel is het vanaf nu mogelijk game vanuit Game Pass te installeren die nog niet uit zijn. Zo kun je op de dag van release meteen spelen en hoef je dus niet eerst op de download te wachten.

Voor meer over de Xbox Series X kun je de uitgebreide FWD-review lezen. Ook hebben we de review van de PlayStation 5 voor je klaarstaan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)