Disney Plus komt naar smart displays met Google Assistent

23 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
disney-plus-smart-display

Vanaf nu kun je de films en series op Disney Plus ook bekijken op een smart display met de Google Assistent aan boord.

Disney Plus op smart displays

Disney Plus is niet alleen te gebruiken op slimme displays zoals de Google Nest Hub. Het gaat om alle smart displays met de Google Assistent aan boord, dus ook om de producten van JBL en Lenovo. Je kunt beginnen met het streamen van content door een stemcommando uit te spreken. Denk dan bijvoorbeeld aan: “Hey Google, speel The Mandalorian af op Disney Plus”.

In het verleden was het al mogelijk content van deze videostreamingdienst af te spelen op de handige, slimme schermpjes in huis, aangezien zowel de dienst als de hardware Google Cast ondersteunen. Die stap hoef je nu niet te maken in de app van de streamingdienst, aangezien je dus gewoon meteen aan het smart display kunt vragen of die de content wil afspelen. Vervolgens kun je het touchscreen op zo’n slim scherm gebruiken voor de mediabediening. Zo kun je een film of serie pauzeren, vooruit spoelen, et cetera.

Om dit voor elkaar te krijgen, dien je wel eerst je Disney Plus-account te koppelen aan je Google Home-app of aan de Google Assistent. De nieuwe functionaliteit is beschikbaar in een hoop landen, waaronder dus Nederland. De videostreamingdienst, en de nieuwe functionaliteit, wordt in de komende maanden uitgerold naar meer markten.

Dit is overigens niet de enige videostreamingdienst die dergelijke afspeelmogelijkheden ondersteunt op een smart display. Netflix rolde de mogelijkheid namelijk al een tijdje geleden uit; ook die dienst kun je dus op je smart display gebruiken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)