Disney brengt alle oude animatiefilms naar eigen streamingdienst

08 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
walt-disney-logo

Bob Iger, de ceo van The Walt Disney Company, heeft bekendgemaakt dat alle oude animatiefilms te zien zullen zijn op de streamingdienst. Tijdens of vlak na de lancering zullen abonnees films te zien krijgen die al een tijdje waren opgeslagen in de kluis.

Oude Disney-films op nieuwe streamingdienst

Disney-ceo Bob Iger heeft tegenover aandeelhouders bevestigd dat de aankomende streamingdienst wordt voorzien van alle oude animatiefilms van het bedrijf. Daarmee komt er een einde aan het beruchte kluisprogramma van het bedrijf. Tijdens of vlak na de officiële lancering zullen de films te zien zijn die normaliter om de paar jaar tevoorschijn worden getoverd om opnieuw uitgebracht te worden. Met dit programma wilde het bedrijf zorgen voor kunstmatige tekorten van opnieuw uitgebrachte (animatie)films.

Ook wil Disney er zo voor zorgen dat het zelf de controle heeft over zijn markt. De vraag naar de opnieuw uitgebrachte films wordt zo omhoog gedreven, waardoor ze snel worden verkocht wanneer ze dan eindelijk te koop worden aangeboden. Dit beleid resulteert vaak in teleurgestelde en gefrustreerde klanten, die dan misgrijpen en zijn aangewezen op de tweedehandsmarkt waar blu-ray’s en dvd’s voor hogere prijzen worden aangeboden. Dezelfde strategie wordt gehanteerd voor de digitale distributiemarkten van het bedrijf.

Dit is dus een grote beleidsverandering. In totaal zitten er 34 films in de kluis, die er zo nu en dan worden uitgehaald. Het gaat dan om immens populaire films zoals De Leeuwenkoning en Belle en het Beest, maar ook minder populaire films als Bambi II en De Kleine Zeemeermin II. Voor fans van het bedrijf is dit dus groot nieuws, want dat betekent dat ze die films te allen tijde kunnen bekijken met een abonnement op de dienst op zak. Bovendien is dit waar Disney op rekent: dat mensen voor de exclusiviteit willen betalen.

Advertentie

Voor de dienst Disney+ rekent het bedrijf overigens niet alleen op oude klassiekers. Zo komen er exclusieve televisieseries aan, uit franchises als Star Wars, Marvel, High School Musical en Monsters, Inc. Nederland wordt mogelijk het eerste land waar de dienst wordt gelanceerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)