De 5 beste Netflix-games van dit moment (lente 2024)

10 maart 2024 4 Minuten 0 Reacties
netflix-dead-cells

Netflix Games biedt een groot aantal spellen aan die je gratis kunt spelen op je smartphone of tablet, mits je een abonnement hebt. Welke zijn je tijd waard?

Sinds de introductie van Netflix Games is er een hoop veranderd in het aanbod. Waar de dienst begon met een handjevol titels, heb je nu als abonnee de keuze uit een ruim aanbod van verschillende games. En in de toekomst krijg je alleen maar meer. Hoewel het fijn is om te zien dat er zo veel spellen beschikbaar zijn, kunnen we het ons indenken dat het lastig kan zijn om de juiste games te vinden. Daarom presenteren we middels dit artikel de vijf leukste games die je nu met een Netflix-abonnement kunt spelen. Ze staan op willekeurige volgorde.

Grand Theft Auto: The Trilogy

Voordat Grand Theft Auto: The Trilogy toegevoegd werd aan het aanbod van Netflix, was er veel om te doen geweest. Niet omdat de games voor het eerst naar Android en iOS zouden komen, maar omdat dit waarschijnlijk de grootste verzameling games is waar je de meeste uren in kunt stoppen. De trilogie van GTA bestaat uit drie titels, namelijk het eens zo innovatieve GTA III, publieksfavoriet Vice City en het uitgebreide en immersieve San Andreas. Aangezien dit de definitieve versies van de games zijn, kun je rekenen op allerlei moderne aanpassingen.

GTA III: Android | iOS

GTA Vice City: Android | iOS

GTA San Andreas: Android | iOS

Bloons TD 6

Bloons TD 6 is, net als de GTA-trilogie, beschikbaar als losse aankoop. Maar als je toch een abonnement op Netflix hebt, dan kun je net zo goed het spel voor niets downloaden. Dit is een tower defense game. In elk level plaats je apen met verschillende wapens en vaardigheden, met als doel dat de ballonnen in de game niet verder komen dan nodig. De game biedt heel veel gameplay aan (waar tevens veel herhaling in zit, maar dat kan ook positief zijn als dit je ding is) en is op dit moment één van de meest gepolijste videogames die je kunt spelen op mobile.

Je kunt Bloons TD 6 downloaden voor Android en iOS.

Oxenfree II: Lost Signals

In het spel Oxenfree II: Lost Signals ontrafel je het mysterie in een kleine stad genaamd Camena. Je kruipt in de huid van Riley, die terugkeert naar haar thuisdorp en daar allerlei vreemde dingen aantreft. Denk dan aan geestige stemmen en rare, elektrische signalen. Wat je vervolgens doet in dit avonturenspel heeft invloed op de uitkomst van het avontuur – je keuzes hebben dus consequenties. Aan jou dus de taak om met mensen te praten om uit te vogelen wat er precies gaande is. Naast omgevingen verkennen dien je ook veel puzzels op te lossen in Oxenfree II.

Je kunt Oxenfree II: Lost Signals downloaden voor Android en iOS.

Death’s Door

En als je van games houdt waarin je op je gemak omgevingen kunt verkennen, dan is de rpg Death’s Door ook wel een goede optie voor je. In dit spel ben je een kraai die de taak krijgt zielen op te halen. Op het moment dat een dief een ziel steelt waar je naar op zoek bent, komt het avontuur pas echt op gang. Ondanks het feit dat je een kraai bent, krijg je toegang tot allerlei toffe aanvallen en eigenschappen, waarmee je flink wat actievolle momenten kunt beleven tijdens de gevechten met unieke bazen. Elke wereld heeft zijn eigen thema’s en uitdagingen.

Je kunt Death’s Door downloaden voor Android en iOS.

Dead Cells

En voor liefhebbers van vlotte actie en een straffende moeilijkheidsgraad hebben we ook Dead Cells in de aanbieding. Deze game combineert elementen van zogenaamde Metroidvania-games (waarbij je goed op je omgeving moet letten om vooruit te komen) en roguelikes (spellen waarin je echt wat te verliezen hebt wanneer je doodgaat). Het leuke aan dit soort spellen is dat je gedwongen wordt om te leren van je fouten, zodat je die niet herhaalt. De game heeft een retro-uiterlijk, maar is verder heel modern in z’n vloeiende besturing, actie en sfeer.

Je kunt Dead Cells voor Android en iOS downloaden.

Meer games?

Je kunt niet alleen via Netflix Games aan je gaming fix komen. Wanneer je een Nintendo Switch, Xbox Series of PlayStation 5 in huis hebt staan, dan zijn er meer dan genoeg titels je tijd waard. Op FWD verschijnt vier keer per jaar een overzicht van de beste games van dit moment. Op moment van schrijven is het overzicht van eind december het meest recente artikel, met daarin ruimte voor onder meer Baldur’s Gate 3, Spider-man 2 en Super Mario RPG. Eind maart verschijnt ons volgende overzicht. Vergeet ook niet het wekelijkse FWD-overzicht van de Streamingtips te bekijken, waar verschillende Netflix-titels aan bod komen.

Reacties (0)