Belangrijk: Nintendo-account te beveiligen met tweestapsverificatie

25 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-foto-10

Mocht je een Nintendo-account hebben voor je Nintendo Switch, dan is het goed om te weten dat je die nu beter kunt beveiligen. Je kunt dat account namelijk beveiligen middels tweestapsverificatie, zodat mensen niet zomaar toegang tot je gegevens hebben.

Nintendo-account en tweestapsverificatie

Nintendo heeft een extra beveiligingslaag aan het Nintendo-account toegevoegd. Gebruikers kunnen vanaf nu tweestapsverificatie gebruiken. En dat is hard nodig, omdat dit account toegang heeft tot veel persoonlijke informatie, zoals je naam en misschien ook wel een gekoppeld PayPal-account. Wanneer je gebruik wil maken van deze functie, dan dien je nog even de Google Authenticator-applicatie te downloaden uit Google Play of de App Store. Deze app zal je voortaan een extra code geven wanneer je probeert in te loggen op je account.

Dat dit nu mogelijk is, is goed nieuws. Dat Nintendo er erg laat mee is, is slecht nieuws. In de afgelopen maanden zijn er ontzettend veel problemen voorbij gekomen waarbij kwaadwillenden in staat waren data van gebruikers, van bijvoorbeeld PlayStation Network, buit te maken (profielen met daaraan betaalgegevens gekoppeld). Andere grote gamebedrijven, zoals Steam en Microsoft, stellen gebruikers al langer in staat middels deze extra beveiligingslaag in te loggen. Het is goed dat Nintendo uiteindelijk hetzelfde is gaan doen.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (0)