Apple TV-app beschikbaar voor Chromecast met Google TV

19 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
telenet-apple-tv

De Apple TV-applicatie is vanaf nu beschikbaar voor de nieuwste Chromecast van Google, namelijk de Chromecast met Google TV.

Met de app krijg je onder meer toegang tot videostreamingdienst Apple TV+. Het aanbod van de dienst wordt gepresenteerd naast het aanbod van concurrerende diensten als Netflix en Amazon Prime Video, binnen de Google TV-interface.

Apple TV uit op Google TV

Google TV is een aangepaste versie van Android TV, die vooralsnog alleen beschikbaar is op de Google Chromecast met Google TV. Die versie van het besturingssysteem wordt in de markt gezet als een lichtere en gebruiksvriendelijkere versie van Android TV.

De interface presenteert content vanuit meerdere bronnen naast elkaar op het hoofdscherm, zodat je niet eerst alle apps hoeft te openen om te zien wat je kunt kijken. Binnen de instellingen geef je aan voor welke diensten de software aanbevelingen kan doen. Apple TV behoort nu tot één van de mogelijkheden.

Je ziet de content van de videostreamingdienst van Apple tussen de aanbevelingen staan en je kunt films en series selecteren die je opneemt op je kijlijst. Dat is je persoonlijke overzicht van content die je wil kijken, ongeacht de videostreamingdienst.

Het is de bedoeling dat Google TV ook naar andere apparaten komen, zoals televisies en mediaspelers. Op moment van schrijven is de Apple TV-applicatie reeds beschikbaar op een groot aantal van die apparaten, dus daar heb je de Google TV-update niet voor nodig.

Verder is de app van Apple beschikbaar op een groot aantal andere apparaten, zoals PlayStation, Xbox, Roku en de streamingapparaten van Amazon. Onlangs kondigde Apple nog aan dat iedereen met een gratis jaarabonnement, dat abonnement tot juli 2021 beschikbaar blijft. Dat is dan zonder extra kosten.

Reacties (0)