Amazon bevestigt plannen voor streamen 4K-films en -series

18 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Instant-Video-Prime

Amazon, net als Netflix een groot platform voor streamingcontent, heeft vandaag bevestigd films en series in 4K-resolutie te gaan aanbieden.

Nu 4K Ultra HD tv’s nagenoeg overal te koop zijn is het wachten op voldoende content. De streamingdiensten stappen als eerste over naar de hogere resolutie. Zo biedt Netflix reeds wat demomateriaal en twee series in 4K-resolutie aan. Ook Amazon, een ander groot platform voor streamingcontent, heeft vandaag bevestigd 4K-content te gaan aanbieden.

Amazon laat weten in de voetsporen van Netflix te volgen door later dit jaar films en series in 4K-resolutie te gaan aanbieden via de Prima Instant Video-dienst. Amazon heeft inmiddels een speciaal team opgezet dat zich alleen bezighoudt met het toevoegen van 4K-video’s aan het aanbod.

Amazon gaat echter niet alleen 4K-content inkopen maar ook zelf produceren. De Amazon Studios-tak zal alle zelf ontwikkelde content in 4K-resolutie opnemen en via de eigen dienst verspreiden. Begin dit jaar zijn pilots voor vijf nieuwe comedie- en dramaseries opgenomen. Na feedback over deze pilots worden sommige series uitgewerkt en in 4K-resolutie opgenomen.

Advertentie

Wanneer Amazon precies van start gaat met het aanbod van 4K-content is nog niet duidelijk maar voor het einde van dit jaar moeten de eerste series en films beschikbaar zijn. In Nederland kun je de series House of Cards en Breaking Bad reeds in 4K-resolutie kijken via Netflix. Hiervoor is echter wel een 4K Ultra HD tv met ondersteuning voor de Netflix-app en de HEVC-codec vereist.

Mocht je op zoek zijn naar meer 4K-content om optimaal te genieten van je nieuwe tv dan kun je sinds deze week ook terecht op een speciale website waar demomateriaal te downloaden is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)