8Bitdo maakt draadloze arcadestick voor Nintendo Switch (en pc)

01 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
8bitdo-arcade-stick

Speel je vaak vechtspellen? Dan heeft 8Bitdo een interessante, draadloze arcadestick uitgebracht, bedoeld voor Nintendo Switch (en pc). De accessoire heeft een prijs van 89,99 dollar en is vanaf 20 oktober te koop. Je kunt nu alvast een pre-order plaatsen op onder meer Amazon, maar dan betaal je ook heftige verzend- en importkosten.

Draadloze arcadestick van 8Bitdo

De draadloze arcadestick van 8Bitdo ondersteunt bluetooth en een draadloze verbinding via de 2,4GHz-verbinding. Maar je kunt hem ook met een usb-c-kabel aansluiten (wat je toch zo nu en dan moet doen, om de ingebouwde accu van 1000 mAh op te laden). Wanneer je gebruikmaakt van bluetooth, dan gaat de accu dertig uur mee. Maak je gebruik van optie twee, dan doe je veertig uur met de batterij. Het bereik van de draadloze verbinding is ongeveer tien meter.

Met speciale pc-software kun je de knoppenindeling zelf instellen. Bovendien krijg je toegang tot profielen en macro’s (gegroepeerde knoppencombinaties) waar je gemakkelijk tussen wisselt. Verder is er een Turbo-modus. En aangezien de arcadestick van 8Bitdo support heeft voor XInput, moet je ook pc-games kunnen spelen die werken met Xbox One- en Xbox 360-controllers.

De controller heeft verschillende kleine, toffe dingen. Zo veranderen de visuele aanwijzingen voor de knoppen wanneer je tussen de pc- en Nintendo Switch-modus wisselt. Zo krijg je dus altijd de correcte naam van de knop te zien, waardoor er daar geen verwarring over kan ontstaan. Daarnaast is er nog een toggle waarmee je de arcadeknuppel kan gebruiken als een d-pad (of vierpuntdruktoets).

De knuppel zelf is overigens aanpasbaar. Mocht je de versie van 8Bitdo niet fijn vinden, dan kun je hem omwisselen voor bijvoorbeeld de Sanwa JLF en JLW. Seimitsus compacte LS-33, 55, 56 en 58, de grotere Seimitsu LS 32 en 40 en de Happ en IL-knuppels. Je kunt zelfs de knoppen eruit halen en omwisselen voor andere knoppen, als je dat wil.

Reacties (0)