Nikon komt met nieuwe portretlens en pancake groothoekobjectief

07 februari 2023 2 Minuten 0 Reacties
Nikon Nikkor Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief

Nikon lanceert twee nieuwe objectieven met de Nikkor Z 85mm F/1.2 S portretlens en de Nikkor Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief.

Nikkor Z 85mm f/1.2 S

De Nikkor Z 85mm f/1.2 S moet het ultieme portretobjectief voor systeemcamera’s uit de Z-serie zijn. Dit objectief heeft de klassieke brandpuntsafstand van 85mm en is daarmee voornamelijk voor portretten zeer geschikt. Het grote diafragma van f/1.2 moet zorgen voor uitstekend dynamisch bereik bij elk soort licht en levert volgens Nikon prachtige bokeh. Het S-Line optiek moet zorgen voor een gedetailleerde, nauwkeurige reproductie van huidtinten, patronen en texturen met een uitstekend contrast en heldere kleuren.

Twee groepen lenselementen zijn gesynchroniseerd voor een haardscherp meervoudig scherpstelsysteem, waarmee je het beoogde scherpstelpunt zelfs scherp kunt houden wanneer objecten bewegen. De Nikkor Z 85mm f/1.2 S is ook voor videomakers zeer geschikt. Dankzij de kleine scherptediepte en bokeh is het een geschikte keuze voor close-ups. Videomakers moeten profiteren van de stille autofocus en stabiele diafragmaregeling.

Nikkor Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief

De Nikkor Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief is het lichtste en platste objectief uit de Z-serie en heeft een veelzijdige brandpuntsafstand van 26mm (39mm equivalent van DX-formaat camera’s) en zeer korte scherpstelstand van twintig centimeter. Met een gewicht van 125 gram en een lengte van 23,5mm is het echt zo plat als een pannenkoek. Dit objectief heeft een groot diafragma van f/2.8.

Advertentie

Het objectief is stevig gebouwd met een metalen objectiefvatting en een afgedichte objectiefcilinder. De grote beeldhoek en onderdrukking van focus breathing maken dit objectief ook geschikt voor filmopnamen. Je kunt filters van 52mm bevestigen op de meegeleverde zonnekap met bajonetvatting en de soepele en stille instelring kun je gebruiken om onder andere ISO, diafragma en belichtingscorrectie te regelen.

Prijs en beschikbaarheid

  • De Nikkor Z 85mm f/1.2 S is vanaf eind maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van 3.349 euro.
  • De Nikkor Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief is begin maart al verkrijgbaar voor een adviesprijs van 589 euro.

Lees meer over Nikon.

Reacties (0)