Yamaha YSP-5600 soundbar met Dolby Atmos te koop

19 januari 2016 1 Minuut 1 Reacties
Yamaha-YSP-5600

Het heeft even geduurd maar de Yamaha YSP-5600 is eindelijk te koop in Nederland. De nieuwe soundbar is de eerste alles-in-één speaker die ondersteuning voor de Dolby Atmos-audiostandaard biedt. Hiervoor gebruikt de soundbar 44 kleine luidsprekers die het geluid de ruimte in sturen.

Yamaha YSP-5600 soundbar

De Yamaha YSP-5600 is een soundbar zoals we die van Yamaha kennen; uitgerust met de Intellibeam-techniek waarmee de akoestiek van de ruimte gebruikt wordt voor de optimalisatie van de audioweergave. Deze techniek maakt het mogelijk om via weerkaatsingen in de ruimte de positie van speakers in de ruimte na te bootsen en zo het Dolby Atmos-effect te creëren. Je hebt dus geen fysieke speakers in de ruimte meer nodig, al moet gezegd worden dat het effect natuurlijk minder indrukwekkend is.

Daarnaast is de soundbar voorzien van een ingebouwde subwoofer en een draadloze subwoofer waarmee de lage tonen weergegeven worden. Ook is ondersteuning voor de nieuwe MusicCast-standaard van Yamaha aanwezig en geeft het bedrijf aan in de nabije toekomst DTS:X, de concurrent van Dolby Atmos, te zullen ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YSP-5600 is te koop voor een prijs van 1.599 euro. Met subwoofer kost het pakket 1.799 euro.

Reacties (1)