Yamaha lanceert CD-N500 Netwerk CD speler

25 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Yamaha-CD-N500

De meeste stand-alone CD spelers voor binnen een home cinema systeem zijn minimaal uitgerust en focussen zich op één ding; Muziek in hoge kwaliteit weergeven. Yamaha is echter van mening dat consumenten tegenwoordig op zoek zijn naar meer mogelijkheden en brengt daarom de CD-N500 Netwerk CD speler op de markt.

Yamaha CD-N500

De Yamaha CD-N500 is nog steeds een kwalitatief hoogwaardige CD speler maar voegt een aantal extra mogelijkheden toe om toegang te krijgen tot content. De speler beschikt namelijk over een ingebouwde ethernetverbinding zodat je het apparaat aan kunt sluiten op je thuisnetwerk en muziek kunt streamen vanaf DLNA gecertificeerde apparaten als PC’s, mediaservers en NAS servers. Daarnaast heb je toegang tot verschillende internet radiostations.

De CD speler kan ook media afspelen vanaf een USB stick, iOS apparat of Android apparaat middels de USB poort aan de voorzijde. De bediening vindt plaats via de meegeleverde afstandsbediening maar je kunt ook kiezen voor de NP Controller applicatie voor iOS en Android apparaten. De Music Player functie maakt het zelfs mogelijk draadloos muziekbestanden vanaf deze apparaten te streamen naar de CD speler.

Alles dat op de speler afgespeeld wordt gaat door het audiocircuit met 192KHz/32-bit Burr-Brown Digital-to-Analog Converters (DACs) heen. Wat betreft de aansluitingen beschikt de CD-N500 over stereo analoge uitgangen, een digitaal coaxiale uitgang en een optische uitgang.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha CD-N500 is inmiddels in Nederland te koop voor een prijs van 569,00 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)