Yamaha lanceert Aventage BD-A1020 Blu-ray speler

11 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Yamaha-BD-A1020

Yamaha heeft eerder deze maand een budget soundbar, twee high-end sounbars en een nieuwe serie Aventage home cinema receivers gelanceerd maar daar houdt het niet bij op. De fabrikant presenteert vandaag een nieuwe Blu-ray speler in de Aventage serie, de BD-A1020. Dit model beschikt onder meer over 3D weergave en DLNA voor het streamen van media.

De Yamaha BD-A1020 is volgestopt met features. Zo krijgt je 3D ondersteuning, de mogelijkheid om SACD’s en DVD-Audio discs af te spelen via HDMI en zowel een digitaal optische als een digitaal coaxiale audio uitgang voor het uitsturen van digitale audio. Verder beschikt de Blu-ray speler over 2-kanaals analoge uitgangen, een ingebouwde Wifi module voor verbinding met je thuisnetwerk en het internet, DLNA certificering om bestanden binnen het thuisnetwerk te delen en een USB poort een zowel de voorzijde als de achterzijde om fysieke media op aan te sluiten.

Andere interessante features zijn een 192kHz/32-bit audio DAC, FLAC file playback compatibiliteit en een design dat bij de nieuwe Aventage home cinema receivers past. Om het gebruiksgemak te vergroten heeft Yamaha ook een iOS en een Android remote controle applicatie ontwikkeld. Hiermee zijn nagenoeg alle functies van de Blu-ray speler te bedienen.

Helaas beschikt de BD-A1020 niet over een tweede HDMI uitgang die gebruikt kan worden wanneer je huidige receiver nog geen 3D ondersteunt, iets wat je voor een adviesprijs van 449,50 dollar wel mag verwachten. Ook beschikt het apparaat niet over een 5.1/7.1-kanaals analoge audio output voor het doorsturen van multikanaals PCM audio.

Advertentie

Wanneer de BD-A1020 naar Nederland komt en wat de adviesprijs zal zijn is nog niet bekend.

Reacties (0)