Wat is het verschil tussen de LG C24, C25 en C26 oled tv’s?

23 mei 2022 1 Minuut 3 Reacties
LG_OLED65G26LA-Lifestyle

LG heeft onlangs weer een groot aantal oled-televisies op de Nederlandse en Belgische markt gebracht, maar om het je iets moeilijker te maken het juiste model te kiezen zien we ook in series verschillende modellen terug. Dan hebben we het niet over verschillende formaten, maar verschillende kleuren en functies. Met name de C-serie is iets ingewikkelder geworden, want je kunt kiezen uit de C24, C25 en C26. Wat zijn de verschillen?

Om maar meteen het belangrijkste onderdeel te benoemen; qua beeldkwaliteit zijn alledrie de modellen hetzelfde. Het verschil zit hem in de kleur en de ondersteuning van WiSA. Dat laatste kan belangrijk zijn wanneer je (in de toekomst) een audiosysteem bij je televisie wilt plaatsen. Dankzij WiSA kun je namelijk compatibele luidsprekers draadloos koppelen. Hierbij kun je kiezen voor een stereosysteem maar ook voor een volledig surroundsysteem.

wisa-new
Lees ook

WiSA komt van de grond: Draadloos alternatief voor de luidsprekerkabel

LG-OLED42C24LA-lifestyle
Lees ook

Review: LG OLED42C24LA (C2-serie) oled-televisie

Naast de verschillende modelnummers binnen de C-serie is er nog een belangrijk verschil tussen bepaalde modellen. Kies je namelijk voor een 42-inch of een 48-inch televisie uit de C-serie dan krijg je geen ‘Brightness Booster’. LG omschrijft de panelen nog steeds als OLED Evo, maar de – volgens LG – 20 procent hogere helderheid is niet aanwezig.

Hieronder vind je de verschillen tussen de C24-, c25- en C26-series van LG.

ModelC24C25C26
Grootte48-inch tot 83-inch48-inch tot 77-inch42-inch
KleurDark Titan Silver (83-inch: Calming Beige)Calming BeigeCalming Beige
WiSANeeNeeJa
Hoofdtelefoon
uitgang
NeeJaJa
Brightness BoosterJa, maar 48-inch nietJa, maar 48-inch nietNee

*Belangrijk om te vermelden is dat de website van LG aangeeft dat de C24- en C25-series wel over WiSA-ondersteuning beschikken, alleen het 83-inch model niet. Echter, de informatie die wij van LG hebben ontvangen geeft aan dat alleen de C26-serie over WiSA-ondersteuning beschikt. Dat houden we nu aan.

LG G2 oled tv
Lees ook

LG 2022 oled tv line-up – modellen, specificaties en prijzen

Reacties (3)