Vogel’s komt met nieuwe oplossingen voor plaatsen speakers en tv

31 augustus 2017 2 Minuten 0 Reacties
Vogels_MotionMount_NEXT_7355_ambiance_image

Op de IFA is er genoeg nieuws, ook van Vogel's. Zij kondigen een reeks nieuwe producten aan en toonden ook bestaande producten.

MotionMount en MotionSoundMount

De MotionMount is een gemotoriseerde tv-steun. Zodra de gebruiker de tv aanzet, brengt de steun de tv automatisch naar voren, zonder gebruik van een afstandsbediening. Bij uitschakelen van de tv brengt de steun de tv weer plat naar de wand. Ook is de kijkhoek in te stellen, de steun kan 120 graden naar links of rechts bewegen met een afstandsbediening. Zodra de tv wordt aangezet gaat de steun terug naar de laatst gebruikte kijkhoek.

Naast de MotionMount komt er ook de MotionSoundMount, een vergelijkbare oplossing maar dan ééntje met een geïntegreerde soundbar. Het bijzondere is dat de steun de soundbar naar boven en onder kan verplaatsen. Als de tv uit staat hangt de soundbar pal onder de tv, zodra de tv wordt ingeschakeld gaat de soundbar naar beneden, naar een ingestelde afstand. Zo kan de gebruiker de soundbar precies zo positioneren dat hij of zij in de sweet spot zit.

Muurbeugels voor OLED

Vogel’s geeft op de IFA ook een sneak preview van de nieuwe flexibele OLED-muurbeugels. In de THIN-serie verschijnt de THIN 546, de dunste tv-beugel tot nu toe. Geschikt voor beelddiagonalen van 40 tot 65 inch en een gewicht van 30 kilo biedt de muurbeugel een draaihoek tot 180 graden.

TV-standaard in samenwerking met Deense ontwerper Malte Kidde

In samenwerking met de Deense ontwerper Malte Kidde heeft Vogel’s een design-tv-steun uitgebracht. De steun is de eerste in de Design Collaboration-serie. Het product is een standaard in Scandinavisch design, praktisch en elegant. De standaard is geschikt voor bijna alle flatscreens van 46 tot 70 inch, maximaal 40 kilo. De achterste poot van de standaard is hol waardoor kabels van de tv door de poot kunnen worden geleid.

Speakeroplossingen

Behalve voor tv’s maakt Vogel’s ook oplossingen voor luidsprekers. Zo kondigt het bedrijf tafelstandaarden aan voor de Sonos PLAY:1 en PLAY:3. Hiervoor waren er al muurstandaarden voor de Sonos PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 en voor de HEOS 1, 3, 5 en 7. Met de standaarden is het mogelijk om al deze luidsprekers te plaatsen en te verstellen. De standaarden bieden ondersteuning voor 360 graden draaien en tot 10 graden kantelen. Ook kunnen al deze luidsprekers aan de muur (of plafond) worden opgehangen.

TV Mount Guide app

Vogels lanceert ook een app voor het monteren van een TV-beugel. De gebruiker moet in de app het type tv selecteren en de op te hangen beugel. Dan dient de gebruiker de meegeleverde poster op de juiste plek op te hangen aan de muur. De app laat nu zien waar het eerste boorgat moet komen. Met een dergelijke oplossing maakt Vogel’s het gemakkelijk om zelf een tv-steun op te hangen. De app is momenteel alleen verkrijgbaar voor iOS, de Android-app wordt nog uitgebracht.

Reacties (0)