Vijf hifi-reviews die je niet mag missen

31 maart 2018 2 Minuten 0 Reacties
Focal-Kanta

In de voorbije maanden zijn er weer een aantal reviews van interessante versterkers, dacs en streamers voorbijgekomen op zustersite HiFi.nl waar we je graag even op wijzen. Het betreft apparatuur van klinkende merken als Auralic, Mytek, Micromega en Lumin, het jonge Chinese merk dat zich volledig heeft toegelegd op de ontwikkeling en bouw van de betere streamers. Tot slot is er een opmerkelijk paar luidsprekers dat we ook even in deze mix willen gooien: de Kanta No. 2 van het Franse Focal, laten we daar meteen even mee beginnen.

Focal Kanta No.2: streling voor oog en oor

De Kanta is een lijn speakers direct te herkennen als zijnde van Focal, met prestaties to match. Om te beginnen bieden deze luidsprekers waanzinnig veel van het ultieme Focal-geluid dat je kunt ervaren bij Sopra en Utopia. En omdat Focal uitgesproken keuzes maakt op klankvlak (onder meer door een voorliefde voor het middengebied), ontdek je bij het beluisteren van de Kanta’s ook een fijn alternatief voor vele andere speakers die je bij jouw zoektocht tegenkomt.

Voeg daar nog het designaspect en de vele kleuropties bij en je spreekt over een bijzondere speaker die op alle vlakken in je woonkamer integreert. Ze hebben karakter te over en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Lees de hele review hier

Advertentie

Auralic Polaris: meer heb je niet nodig

Het Chinese Auralic heeft al bewezen een meester van streaming te zijn. Met de Polaris toont het merk ook een heel moderne kijk op de versterker te hebben.

De veelzijdigheid van de Polaris is zonder twijfel een enorm aantrekkingspunt van dit toestel. Het streaminggedeelte is daarbij zeer belangrijk, maar verdient iets meer uitleg. Die vind je ook zeker in de review, maar we parkeren hier alvast de boude claim van Auralic dat het toestel maar liefst zeventien (17!) ingangen heeft. Creatief telwerk ongetwijfeld, maar in de basis klopt dat cijfer wel…

Lees de hele review hier

Mytek Brooklyn DAC+

De Brooklyn DAC+ van Mytek is bepaald geen dac voor puristen die het liefst zo min mogelijk onderdelen in hun versterkers en d/a-converters willen, want de jongste dac van de Amerikaen zit propvol functies en mogelijkheden, tot op een phono-preamp toe. In feite is er maar weinig dat dit toestel niet kan.

Lees de hele review hier

Micromega M-One M-150: Franse toekomst

De M-One M-150 is een intrigerende versterker die heel hard probeert alles te doen en een heel eigen identiteit uit te dragen. Als versterker slaagt het daar wonderwel in, met een krachtige, strakke presentatie en bijna oneindig vermogen. De Micromega wordt enkel gehinderd door streamingfuncties en een app die nog niet helemaal op punt staan, maar dat zou dankzij updates binnen enkele weken zomaar heel anders kunnen zijn.

Lees de hele review hier

Lumin D2: de voorhoede van streamers

Streamers, apparaten die muziek afspelen vanaf een geheugenschijf of internet, zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Het nog jonge Chinese Lumin Music Systems heeft zich volledig toegelegd op de ontwikkeling en bouw van de betere streamers. Op onze testbank ligt de D2, het huidige instapmodel van Lumin. We mogen concluderen dat Lumin veel meer doet dan imiteren en assembleren en meespeelt in de voorhoede van de ontwikkeling van streamers.

Lees de hele review hier

Reacties (0)