De zes beste draadloze (multiroom) speakers van dit moment

03 februari 2017 7 Minuten 5 Reacties
Samsung R5

Draadloze (multiroom) speakers met goede connectiviteit kunnen heel wat gebruiksgemak bieden - zeker in combinatie met streamingdiensten als Spotify, Google Music of Apple Music. We zetten de beste draadloze (multiroom) speakers van dit moment onder elkaar.

Multiroom en apps

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat onderstaande speakers steeds een app gebruiken die gebonden is aan een merk: zo kan je bijvoorbeeld niet je Sonos en HEOS speakers in één multiroom systeem gebruiken. Als je liever toestellen van verschillende merken wil gebruiken kan je kijken naar meer open systemen zoals Google Chromecast of Apple AirPlay. De toestellen van Raumfeld ondersteunen bijvoorbeeld Google Chromecast.

Je kan door een multiroom systeem voor elke kamer een juiste speaker kiezen, vaak heb je binnen dezelfde familie aan systemen verschillende opties voor kleine tot grote ruimtes. Ook heb je vaak opties voor bij je televisie, zoals bijvoorbeeld Sonos en Samsung, door middel van een gekoppelde soundbar of uitgebreider homecinema systeem. Door middel van een bijhorende app kan je per kamer verschillende audiobronnen afspelen van streamingdiensten of lokale bronnen.

Sonos PLAY:5

Sonos is zonder twijfel één van de bekendste producenten van draadloze multiroom speakers. De toestellen staan bekend om hun gebruiksgemak en elegant ontwerp. De toestellen werken op een eigen netwerk en moeten bediend worden met een app ontwikkeld door Sonos zelf – die is zowel voor Android als iOS beschikbaar en voor Windows en MacOS.

Advertentie

Je kan je Sonos-netwerk uitbreiden met verschillende toestellen, waaronder de goedkopere PLAY:1, een subwoofer en de Playbar. Deze speakers werken goed samen in een multiroom systeem en bieden toegang tot een groot aantal muziekdiensten. Een nadeel aan de toestellen van Sonos is dat ze geen hoge resolutie audio-ondersteuning bieden. Lees zeker ook onze uitgebreide review van onder meer de PLAY:5.

Denon Heos 3 en 5

De Heos-speakers van audiofabrikant Denon werken min of meer op dezelfde wijze als Sonos. Ze worden bediend met een specifieke app waarmee je muziek en audio van verschillende bronnen kan afspelen. Muziekbronnen kunnen ook komen van smartphones, tablets, pc’s, Macs en NAS-apparaten. Ook krijg je via de Heos-app toegang tot de meest populaire muziekstreamingdiensten.

De Heos 3 is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en daarmee is hij ideaal voor kleinere ruimtes. De Heos 5 is groter en dus ook meer geschikt voor grotere ruimtes. Het systeem kan alle veelgebruikte formaten aan, ook audiobestanden zonder kwaliteitsverlies, zoals AAC en FLAC. Lees onze review voor meer informatie over de Heos-speakers.

Raumfeld One M

Raumfeld is een onderdeel van de bekende Duitse audiofabrikant Teufel. Dit multiroom systeem werkt ook met een eigen app beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. Deze speakers hebben een zeer fraai design en bieden ook zeer sterk geluid zoals we van Teufel gewend zijn. Ze ondersteunen daarnaast Google Chromecast, waardoor ze met Google Chromecast-speakers te koppelen zijn en ze middels de Google Home-app bediend kunnen worden.

Het Raumfeld systeem kan je uitbreiden met onder meer de One S, One L en Stereo Cubes, en deze speakers zijn allemaal te bedienen met de Raumfeld-app. De meeste muziekbronnen, zoals alle populaire streamingdiensten, worden ondersteund. De One M kan muziek in hoge resolutie afspelen. We hebben de toestellen uitgebreid getest in onze review.

Samsung R5 (WAM5500)

De Samsung R5 is een onderdeel van Samsung’s multiroom audiosysteem. De R5 is uniek door zijn ronde vormgeving: de fabrikant noemt het zelf Wave 360 geluid. Samsung haalt aan dat door de ronde vorm van de speaker het geluid naar elke richting in de ruimte wordt gestuurd. Je kunt de speakers uitbreiden met onder meer de kleinere WAM1500 of WAM3500. Lees ook onze recensie van de toestellen.

Ook de R5 moet worden bediend met een bijhorende app van Samsung maar kan ook met Bluetooth worden verbonden met je smartphone of tablet. Interessant is de samenwerking van het apparaat met andere Samsung-apparatuur, bijvoorbeeld een Blu-Ray speler of televisie van de fabrikant. Deze apparaten kunnen allemaal gekoppeld worden met Samsung Multi-room link en de bijhorende app.

Bluesound Pulse 2

De Bluesound Pulse 2 is een netwerkspeler met een uitstekende geluidskwaliteit en geschikt voor hi-res audio. Het Bluesound systeem kan worden uitgebreid met ondermeer de Pulse Flex en Pulse Mini. Je kan ook de Pulse twee keer aanschaffen en deze via de bijhorende app koppelen om zo een stereo opstelling te verkrijgen.

De bijhorende app kan gebruikt worden om muziek naar de toestellen te streamen – ook lossless audio. De Pulse heeft ook een USB-poort waarop je een opslagmedium kan aansluiten alsook een optische ingang. Uniek aan het systeem van Bluesound is de Vault: een speaker met ingebouwde opslagruimte om al je cd’s en hi-res audio in op te slaan. Deze kunnen ook gekoppeld worden aan het multiroom systeem. Lees meer over de Bluesound speakers bij Hifi.nl.

Bose SoundTouch 30 III

De Bose SoundTouch 30 III maakt deel uit van de SoundTouch-familie van Bose met draadloze multiroom speakers. Net als alle andere toestellen in deze lijst kan je hem bedienen met de bijhorende app, ook Spotify Connect wordt ondersteund. Je kunt naast WiFi ook verbinden met Bluetooth voor het streamen van muziek.

Advertentie

Helaas ondersteunen de Bose SoundTouch-systemen geen hi-res audio, maar de geluidskwaliteit laat weinig te wensen over. Wie liever een kleinere speaker heeft kan ook kijken naar de SoundTouch 20 of SoundTouch 10.

Meer informatie

Meer tips en adviezen over draadloze speakers en multiroom-systemen vind je in onze home cinema informatiegids. Je kunt ook verder lezen via onderstaande links.

Google Chromecast Audio en Chromecast built-in: wat is het en hoe werkt het?
Dit zijn de beste manieren om muziek in hoge kwaliteit te streamen
DTS Play-Fi: wat is het en hoe werkt het?
Wat is multiroom audio en hoe werkt het?
Bluetooth speaker kopen: waar moet je op letten?


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Wil Buis

Wil Buis
04 februari 2017 om 07:44

Ik heb op mijn Samsung 49 uhd 4k last van moire wie heeft dit ook en weet er iemand hoe het komt .
En nog belangrijker is het op telossen .

Inloggen
Bart Laugs

Bart Laugs
04 februari 2017 om 09:24

Waarom stay Bose er niet bij? Heb naar Sonos en Denon geluisterd maar heb uiteindelijk voor Bose gekozen vanwegen superieure geluidskwaliteit.

Vandaar ook mijn verbazing dat Bose er niet eens tussen staat.

Inloggen
Kamran Babaei

Kamran Babaei
04 februari 2017 om 13:14

Welk Bose systeem heeft u aangeschaft?

Inloggen
Alex

Alex
26 januari 2019 om 20:08

Ook wij hebben zowel de soundbar van Sonos als de Bose vergeleken en zijn voor de soundbar 700 van Bose gegaan. Veel beter geluid dan die van Sonos!

Inloggen
Johan

Johan
18 oktober 2020 om 11:40

Sins kort soundbar bleusound ook Böse geluisterd maar kon niet tippen aan bleusound

Inloggen