Video: Twee verschillende beelden op dezelfde TV met Philips’ Dual View Gaming

16 maart 2011 1 Minuut 3 Reacties
Philips-9000-serie

Philips heeft recentelijk haar nieuwe 2011 line-up 3D TV's bekend gemaakt die ook komen met nieuwe functionaliteiten. Een van deze innovatieve functies is Dual View Gaming wat kort gezegd inhoudt dat je twee 3D brillen kunt gebruiken om twee compleet verschillende beelden op één TV te zien - tegelijkertijd.

Sony heeft het al eens eerder gehad over een vergelijkbare Dual-View functionaliteit, maar Philips is de eerste fabrikant die het ook daadwerkelijk in de markt zet. Philips hoop dat haar Dual View features aanslaan bij PlayStation 3 gamers.

Je hebt waarschijnlijk al wel eens multiplayer games gespeeld op een PlayStation of Xbox en in de meeste gevallen wordt het scherm dan in tweeën verdeeld – verticaal of horizontaal. Met Dual View Gaming kun je compleet verschillende beelden bekijken op een TV. Alles wat je hiervoor nodig hebt zijn twee 3D brillen en wellicht ook heel wat gevorderde multiplayer ervaring. De 3D brillen verdelen de TV in twee verschillende 2D beelden, een voor elke speler.

Hieronder zie je een video waarin de Dual View gaming feature getoond wordt.

Momenteel werkt de techniek alleen nog met de PlayStation 3 aangezien het de enige console is met 3D ondersteuning. Philips heeft er nog over nagedacht om de Dual View feature uit te breiden naar andere gebieden zoals Dual View TV kijken, maar op dit moment wordt alleen gaming ondersteunt. Volgens Philips is ook het scheiden van de twee audio streams een uitdaging.

Reacties (3)