Video: Panasonic onthult revolutionaire 3D TV interface. Is dit de toekomst van AV bediening?

20 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-3D-interface

Panasonic heeft een volledig functionele 3D user interface ontwikkeld die de manier waarop mensen hun 3D TV gebruiker en ermee communiceren drastisch zou kunnen veranderen. De innovatieve user interface komt niet van de engineers in Japan, maar is het werk van een klein ontwikkelingsteam van de San Jose Research and Development faciliteit.

De ontwikkelaars van Panasonic geven aan dat ze naar een manier hebben gezocht om meer diepte in het navigatie proces te brengen. De gebruikers ervaring moest niet alleen intuïtiever worden, maar gebruikers moeten ook terug kunnen kijken naar de gedane handelingen door letterlijk terug te gaan in het scherm.

Dit zou de manier waarop we onze TV gebruiken serieus kunnen veranderen. Stel je voor dat je door je film of muziek collectie kunt bladeren via een virtueel scherm; al je media, compleet met artwork en data, worden als kaarten gepresenteerd die in of uit het scherm vallen.

Panasonic’s 3D afstandsbediening

Ook de afstandsbediening heeft een verandering ondergaan. Deze nieuwe remote moet alles kunnen bedienen en maakt geen gebruik meer van knoppen. De afstandsbediening is een pointer waarmee je de betreffende functie kunt aanwijzen (zoals bij de Wii) en erop kunt klikken. Met je duim kun je ook nog een aanraakgevoelig paneel bedienen om te navigeren tussen functies.

Reacties (0)