Video IFA 2019: de trends op het gebied van tv – 8K en design

23 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Serif IFA

FWD is op zoek gegaan naar de tv trends op IFA 2019, waar we je in deze video een impressie van geven. Bekijk alles over 8K en design.

Op IFA 2019 in Berlijn wordt veel aandacht besteed aan televisies. Nagenoeg elke grote tv-fabrikant is aanwezig en er worden tal van nieuwe ontwikkelingen en technieken getoond. Wij zijn op zoek gegaan naar de nieuwste trends, waar we je in onderstaande video een impressie van geven.

TV trends: 8K en design

De twee belangrijkste trends op het gebied van televisie zijn 8K en design. 8K is een trend die we al een tijdje zien, maar tijdens IFA 2019 werd duidelijk dat het aanbod 8K-televisies snel groeit en dat de hardware-ontwikkeling hard gaat. De focus ligt meer en meer op nog meer pixels, met name omdat dat nog één van de weinige technische cijfers van een televisie is die de consument begrijpt. Meer pixels betekent een scherper en dus beter beeld. Dat is de algemene gedachte vaak althans en dat zorgt voor meer aankopen. Fabrikanten als Samsung, LG, TCL en Sharp springen dan ook graag op deze trend in.

Een wat minder duidelijke trend is de trend van design. Natuurlijk wordt bij het ontwerp van een televisie altijd al naar het design gekeken, maar de laatste tijd gaan fabrikanten een stapje verder. Ze willen dat de tv een onderdeel van het interieur wordt en dus ook voldoet aan de huidige interieurtrends. Denk hierbij aan het gebruik van organische materialen, meer kleuren en afwijkende designs die de standaard zwarte kast aan de muur moeten verbloemen.

Alles over IFA 2019

Wil je meer lezen over alle nieuwe producten die tijdens IFA 2019 gepresenteerd zijn? Lees dan onze 2019 IFA round-up op het gebied van homecinema, smarthome en mobile. Daarnaast hebben we als redactie een artikel geschreven en een behind-the-scenes video gepubliceerd waarin we terugblikken op onze ervaringen tijdens de beurs.

FWD op YouTube

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hier vind je al onze video’s waarin we je de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends laten zien.

Reacties (0)