Verkoop Ultra HD Blu-ray spelers neemt toe, prijzen dalen hard

16 juli 2018 1 Minuut 22 Reacties
Sony-Ultra HD Blu-ray speler-1

Ondanks dat we nogal eens te horen krijgen dat de markt voor Ultra HD Blu-ray op zijn gat ligt stijgt het aantal verkochte Ultra HD Blu-ray spelers hard. Stephen Baker, technologie businessanalist voor NPD Group, heeft interessante data over de Amerikaanse markt gedeeld.

Uit de gegevens van Baker kunnen we opmaken dat de verkopen van Ultra HD Blu-ray spelers op de Amerikaanse markt in de eerste helft van dit jaar met 150 procent gestegen is ten opzichte van de eerste helft van 2017. De omzet van deze spelers steegt met 61 procent. De gemiddelde prijs van een speler heeft hier een grote invloed op. Zo zien we dat een Ultra HD Blu-ray speler in de eerste helft van 2017 gemiddeld 272 dollar kostte en vandaag de dag gemiddeld 165 dollar kost. De apparatuur wordt dus vele malen interessanter voor de gemiddelde consument. Naar verwachting worden er in 2018 2,3 miljoen Ultra HD Blu-ray spelers verkocht, waarvan 1,2 miljoen stuks in Amerika verkocht worden.

Om de markt te stimuleren hebben verschillende retailers en fabrikanten acties in het leven geroepen waardoor sommige modellen zelfs onder de 100 dollar uitkwamen. Deze lage prijzen moeten uiteindelijk de interesse van de filmproducenten weer opwekken waardoor er weer meer films op Ultra HD Blu-ray uitgebracht worden. Zeker in Nederland valt het aanbod van deze films nog tegen en bovendien is een groot deel van de beschikbare titels opgewaardeerd van HD naar 4K-resolutie. De resolutie is echter maar een klein onderdeel van Ultra HD Blu-ray. Zo draait het ook om high dynamic range (HDR), een groter kleurbereik en de nieuwste 3D-audioformaten.

Bekijk ook ons overzicht met de nieuwste Ultra HD Blu-ray spelers.

Reacties (22)