Universal brengt deze Ultra HD Blu-ray discs in augustus uit

20 mei 2016 1 Minuut 3 Reacties
Lucy-4K-Ultra-HD

Langzaam maar zeker zien we steeds meer Ultra HD Blu-ray films in de winkels verschijnen en bijna elke week worden nieuwe titels aangekondigd. Filmstudio Universal heeft deze week laten weten wanneer we de eerste films kunnen verwachten. In augustus verschijnen onder meer Lucy en Oblivion.

Univeral heeft zijn eerste reeks Ultra HD Blu-ray films aangekondigd. De filmstudio komt op 9 augustus met Lone Survivor, Lucy en Oblivion. Alle drie de films komen ook met een standaard Blu-ray-versie en een digitale versie zodat je de films op al je apparaten kunt bekijken. Lone Survivor komt daarbij met DTS:X audio en DTS Headphone:X. Lucy en Oblivion krijgen een Dolby Atmos-mix mee.

Ook eerder uitgebrachte films worden opnieuw op Ultra HD Blu-ray uitgebracht. Onder meer Jason Bourne, Warcraft en The Huntsman worden opnieuw in de winkels gelegd in de hogere resolutie. Daarbij laat Univeral weten zowel HDR10 als Dolby Vision te gaan ondersteunen voor high dynamic range. Dolby Vision wordt momenteel alleen door tv’s van LG ondersteund.

Lees meer over Ultra HD Blu-ray discs en spelers, en neem ons artikel met de beste 4K Ultra HD tv’s van dit moment door.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Pete0603

Pete0603
21 mei 2016 om 11:34

Aangezien de meeste mensen een tv kopen die zowel ECHT HDR en DCI P3 niet eens halen, en 2020 schermen nog niet eens bestaan, is dit een hoax.

Je hebt MINIMAAL een LCD met 512 zones nodig, of eigenlijk, want dit zijn de ENIGE TVs die HDR, het belangrijkste onderdeel van UHD, ondersteunen… OLED!!!

Het is zelfs zo dat wanneer een HDR signaal op een midrange TV word gedetecteerd, de backlight zo op hol slaat dat het beeld word verpest. Plus dat deze TVs niet in de BUURT van DCI P3 komen.

En over het feit dat bij de meeste films special effects zijn gerenderd in 2k… ach…

Ik zag het aankomen. 3 werd niets. Curves werd niets. 4k werd ook niets.

Dus komen ze met UHD, een COMBINATIE van 4k, rec 2020, voorlopig DCI P3 en HDR.

En maar EEN merk die hier geschikte TV’s voor maakt. Soms is het leven toch goed…

Inloggen
Peter vb

Peter vb
23 mei 2016 om 18:00

Naar mijn mening heb je helemaal gelijk. Vind ook dat daar best eens kritisch naar gekeken mag worden. Ook vanuit dit soort magazine’s blijft het oorverdovend stil over dit onderwerp. Als dat een financiële kwestie is kan ik het helaas nog begrijpen ook.

Inloggen
Pete0603

Pete0603
24 mei 2016 om 11:10

Ja, vandaar mijn kritiek.

Mensen die over meer know-how beschikken zie ik totaal niet reageren. En een paar jaar geleden zag ik wel bepaalde journalisten zeer kritisch over 4k schrijven. De techniek is mooi, mits je een 65+” panel aan de muur hangt. En zelfs dan moet je niet verder dan 2× schermbreedte zitten, dus 2.6 meter. IDEAAL is 2 meter. Bij 40-50 inch panels word dit lachwekkend.

Dan het kleurbereik. Van de 16.7 miljoen die we NU hebben, worden SLECHTS 10 miljoen gebruikt. IPV 0-255 is blu ray 16-235. Nooit geweten. En dan komen ze nu ineens met 10bit-1 miljard kleuren. Dolby wil 12 bit-65 miljard kleuren… EH HALLO! Waarom niet meteen 16 bit, +/- 250.000.000.000.000 kleuren. Anybody?

HDR. vanaf zwart gerekend gewoon MEER contrast. Wat nou meer bereik? Ja, naar boven. Dit KAN leuk zijn op een oled, maar ik zie HDR op een LCD echt geen zwart toevoegen hoor. Juist het tegengestelde. En wat dacht je van 400+ watt stroomverbruik bij een 65″, normaal 150 of zo…

Ik hoop echt, net als jij, op wat meer reacties, en dan vooral van zowel kritische consumenten als mensen met echt know-how.

Ik deed een poging bij Rasmus Larssen op flatpanelshd. Ik vond het verdacht dat films geschoten op FILM kunnen worden uitgebracht op dit nieuwe formaat. Die resolutie en kleuren geloof ik wel, omdat het analoog is.

Maar HDR!?!?!? No way! Trouwens… Ik keek gisteren door het raam naar buiten, en ik kon echt geen HDR waar waarnemen. Zelfs nu verdenk ik de industrie ervan gewoon films op te nemen met 2k en 8bit. Opschalen die handel! En lekker wat metadata toevoegen voor HDR. Ik HOOP trouwens dat ik er naast zit hoor…

Iemand onder de naam Kid jansen was heel actief hierover bij tweakers. Die ging er echt wel hard in, maar heeft volgens mij ook een achtergrond in de fotografie. Wist dus allang dat HDR foto’s eigenlijk TWEE foto’s samengevoegd zijn met verschillende sluitertijden en lekker gephotoshopt. En over stops, dus HDR wist hij alles.

Hoop dat er mensen zoals hij misschien wat toe te voegen hebben…

Inloggen