Toshiba lanceert geavanceerde Cell TV in december

24 september 2009 1 Minuut 0 Reacties
toshiba-celltv

De Cell TV, Toshiba's poging om de meest geavanceerde TV ter wereld in de markt te zetten, zal in de maand december voor consumenten verschijnen in Japan. De TV is compleet uitgerust met een 64-bit Cell processor (nu alleen nog te vinden in de Sony Playstation 3), de mogelijkheid tot weergave van een resolutie die 2x zo groot is als 1080p Full HD (3840x2160) en een persoonlijke harddisk recorder die op Full HD kan opnemen, tot wel 6 kanalen tegelijk.

Toshiba heeft de Cell chip samen met Sony en IBM ontwikkeld ontwikkeld.. De chip is ontworpen om multimediale handelingen uit te voeren waar veel processorkracht voor nodig is. Toshiba en Sony maken al jaren plannen om de chip in andere consumentenelektronica te plaatsen dan de PS3. De ontwikkelplannen voor een televisie werden afgelopen januari al onthuld, maar een lanceerdatum ontbrak nog altijd.

Prijzen van de Cell TV zijn nog niet bekend, maar volgens Toshiba zal de TV “redelijk duur” zijn, wat dus eigenlijk betekent dat de TV onbetaalbaar wordt.. Ook is het nog niet bekend wanneer de TV naar Europa komt. Toshiba zegt wel andere producten in de pijplijn te hebben die gebruik maken van de Cell processor. We blijven dus erg nieuwsgierig!

Reacties (0)