Toshiba kondigt eerste Cevo Regza 3D TV’s aan

05 april 2011 2 Minuten 0 Reacties
toshiba-YL863-3d

Toshiba heeft tijdens haar Europese productpresentatie in Rome de eerste generatie Regza TV's met een Cevo chip aangekondigd. De Cevo chip is de Europese variant van de, volgens Toshiba, te sterke Cell processor en is te vinden in de nieuwe YL en WL Regza TV series van het merk.

De Cevo chip is een ultra-krachtig, multi-core processing platform en biedt features als actief 3D, 2D naar 3D conversie en de nieuwe 3D Resolution+ en NetResolution+ beeldtechnieken. De TV’s zijn ontworpen door Jacob Jensen en komen ook met het Toshiba Places internet platform, ingebouwde Wifi, DLNA en Windows 7 compatibiliteit.

De Cevo Engine brengt volgens Toshiba een enorme verbetering van de beeldkwaliteit binnen bereik. De chip stuurt de nieuwe Auto Calibration-tool aan die automatisch de beeldscherminstellingen optimaliseert, zodat films worden weergegeven met exact de kleuren en grijsschaal zoals de regisseur die voor ogen had. De kleuranalyseaanpak1, die tot nog toe uitsluitend door professionals gebruikt werd, vereiste altijd de inzet van een externe computer. De Cevo Engine kan de benodigde berekeningen zelf uitvoeren.

De Cevo Engine voert tevens geavanceerde Smart TV functies uit. Zo geeft de multi-processor toegang tot Toshiba Places, Toshiba’s online platform voor het streamen, kopen en delen van webgebaseerde content en services. Ook ondersteunen TV’s die worden aangedreven door de Cevo Engine de HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) standaard. En ook faciliteert de chip het maken van HDD videopnames. Je kunt via een druk op de knop, met behulp van een handmatige timer of de elektronische TV gids, een opname starten.

Daarnaast heeft Toshiba ook een feature genaamd ‘Personal TV’ geïntegreerd. Onder deze functie vallen een PIN beveiliging om je eigen volgorde van kanalen en favoriete kanalen te beveiligen, het onthouden van audio niveaus en beeldinstellingen en een gezichtsherkenning functie. De laatstgenoemde moet ervoor zorgen dat de TV meteen ziet wie ervoor gaat zitten en de voorkeuren voor deze persoon laat zien, wat ons overigens beangstigend in de oren klinkt.

De ZL1 serie zal de eerste high-end 3D TV serie zijn die op de Nederlandse markt wordt gebracht met een Cevo chip. Later dit jaar volgen de goedkopere WL en YL series. De YL en WL Regza series zullen beschikbaar zijn in 42 inch, 46 inch en 55 inch formaten. De beschikbaarheid, prijzen en verdere specificaties voor Nederland worden later bekend gemaakt.

[/expand]

Reacties (0)