Toshiba gaat tv-afdeling inkrimpen door tegenvallende cijfers

30 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
L5-Toshiba-tv

Veel fabrikanten van tv's verkeren op dit moment in zwaar weer, waaronder ook Toshiba. Het bedrijf laat vandaag weten naar maar liefst 3.000 van de 6.000 banen op de tv-afdeling te schrappen.

Toshiba heeft dit jaar weer een aardig assortiment tv’s gelanceerd en bracht onlangs zelfs drie 4K Ultra HD tv’s met scherpe prijzen op de markt. Toch willen de verkopen van tv’s niet echt vlotten. Toshiba draait namelijk al twee jaar verlies wanneer we puur kijken naar de verkoop van tv’s.

Om alles weer op orde te krijgen worden drastische maatregelen genomen. Zo verdwijnt de helft van het aantal banen binnen de tv-afdeling van het bedrijf en worden twee van de drie fabrieken gesloten. Toch betekent dit niet dat Toshiba minder tv’s gaat produceren. Het bedrijf zet namelijk in op outsourcing, wat inhoudt dat panelen voor nieuwe tv’s bij andere fabrikanten vandaan komen. Momenteel komt 40 procent van de tv’s bij andere fabrikanten vandaan maar binnen een jaar moet dit op 70 procent liggen.

Deze drastische maatregelen moeten ervoor zorgen dat Toshiba binnen een half jaar terug in de zwarte cijfers komt. Of de maatregelen ook invloed hebben op het assortiment van Toshiba zien we waarschijnlijk tijdens CES 2014 pas.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)